Ga naar de inhoud

Carl Hoefkens ziet pandoering van Club als leermoment: "Maar spelers zijn niet op limieten gebotst"

Na de zeges toonde Carl Hoefkens geen extreme emoties, na de eerste nederlaag evenmin. De trainer van Club Brugge relativeerde de pandoering tegen Porto: "Het belangrijkste is hoe je rechtstaat na zulke momenten."

Zeker vijf keer zou Carl Hoefkens het herhalen tijdens zijn persmoment: "Dit was een leermoment."

 

Eentje dat wel binnenkwam bij veel aanwezigen op Jan Breydel. Club Brugge onderging tegen Porto de wet van de sterkste en - anders dan in Madrid - bezweek het nu ook onder die druk. Hoe verklaarde Hoefkens dat verschil?

 

"Onze eerste helft was niet top, maar ik zag wel veel dingen die we wilden doen", begon hij zijn analyse.

 

"We vonden de juiste posities op het veld, waren oké in balbezit, maar defensief niet top. Na rust begonnen we met een betere mentaliteit en konden we Porto naar het eigen doel duwen. Maar dan is er die penaltyfase... Zes minuten later staat het 0-2. Weet je, ik was vooraf heel benieuwd naar de volgende stappen van mijn spelers. Dit is voor velen een les geweest."

Iedereen heeft eens recht op een offday en mindere match. Ook Brandon.

Carl Hoefkens

Vooral achterin liet Club te veel steken vallen tegen een Porto met kwaliteit en goesting. Zo vertolkte Brandon Mechele een negatieve hoofdrol bij de openingstreffer.

 

"Eigenlijk waren alle goals vermijdbaar", besefte Hoefkens. "Het is niet meer dan normaal dat je dan baalt. Maar ik ben heel tevreden over het seizoen van Brandon. Iedereen heeft eens recht op een offday en mindere match. Ook Brandon. Het belangrijkste is hoe je rechtstaat na zulke momenten. Voor onze spelers zijn dat ongelofelijke leermomenten."

Ik wil zeker niet dat mijn spelers denken in limieten en tot waar hun mogelijkheden reiken.

Carl Hoefkens

Hoefkens kreeg ook de vraag voorgeschoteld of bepaalde (jonge) spelers op hun limieten waren gebotst tegen Porto. De coach rechtte meteen de rug: "Absoluut niet. Dat hebben we in de voorgaande matchen bewezen. De omstandigheden zaten gewoon niet mee en als je minder efficiënt bent dan de tegenstander, wordt het moeilijk."

 

"Maar ik wil zeker niet dat mijn spelers denken in limieten en tot waar hun mogelijkheden reiken. Ze moeten er gewoon vol voor gaan en dan komen hun kwaliteiten vanzelf boven."