Ga naar de inhoud

2 jaar na Barcelona-fiasco heeft Quique Setien met Villarreal een nieuwe club

Quique Setien volgt Unai Emery op als coach van Villarreal, nu die laatste op een aanbod van Aston Villa is ingegaan. Setien zat zonder werk sinds zijn ontslag bij Barcelona, meer dan 2 jaar geleden.

Quique Setien baarde enkele jaren geleden opzien door met het bescheiden Betis de topploegen in Spanje regelmatig te kunnen kietelen. Het leverde hem in januari 2020 de topjob bij Barcelona op.

Uiteindelijk zou Setien het er maar een dikke 8 maanden volhouden, waaronder dan nog een lange stop vanwege corona. Maar na een 8-2-nederlaag tegen Bayern München was zijn positie onhoudbaar.

 

Setien koos voor een periode van bezinning, die uiteindelijk meer dan 2 jaar zou duren. Toen Villarreal kwam aankloppen, deed hij zijn deur toch eens open.

 

Villarreal moest op zoek naar een nieuwe coach, omdat Unai Emery een terugkeer naar de Premier League, meer bepaald Aston Villa, verkoos boven een verlengd verblijf bij de club in de buurt van Valencia.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.