Ga naar de inhoud

Team Antwerp verliest in OT tegen nummer 1 van de wereld na lucky shot van "Maestro"

Net geen prestigezege voor Team Antwerp op het Challengertoernooi 3x3 in Tainan City in Taiwan. Pas in de extra tijd moesten Thibaut Vervoort, Nick Celis en Bryan De Valck de duimen leggen voor Ub Huishan uit Servië, de nummer een van de wereld. Vierde man Dennis Donkorkon niet spelen door een blessure.

De Challenger van Tainan City is een van kwalificatietoernooien voor de Masters van Hongkong (26-27 november).

 

In de groepsfase wonnen de Belgen met 21-6 van thuisploeg Changhua en met 21-16 van het Poolse Warschau. Nadien werd in de kwartfinales en de halve finales respectievelijk Team Belgrado en het Litouwse Saikai over de knie gelegd. 

 

De finale was een prestigeslag tussen de nummer 1 en de nummer vier van de wereld. Thibaut Vervoort werd de uitblinker met drie punten en vier rebounds. Vier seconden voor het einde maakte hij de belangrijke 14-14. 

 

De verlengingen waren net begonnen toen Dejan Majstorovic (bijnaam The Maestro) de winnende tweepunter binnen wierp. Hij vond een gaatje in de verdediging door de Valck en leek zelf verrast dat zijn poging binnen viel. 

 

Ondanks het verlies is Team Antwerp al zeker van deelname aan de finale van de World Tour, op 10 en 11 december in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.