Ga naar de inhoud

NBA: LA Lakers bijten in het zand in stadsderby, Milwaukee wint topper bij Philadelphia

LeBron James baant zich een weg door de Clippers-defensie.

In de NBA hebben de LA Lakers ook hun 2e wedstrijd van het seizoen verloren. LeBron James en co beten voor eigen volk in het zand tegen stadsrivaal LA Clippers. Milwaukee won de Oostelijke clash in en tegen Philadelphia.

Met Philadelphia en Milwaukee stonden 2 titelpretendenten in de Eastern Conference tegenover elkaar. De thuisploeg was uit op revanche na een nederlaag in de openingswedstrijd, maar ook nu moesten de 76ers het onderspit delven.

 

James Harden was de topschutter voor Philadelphia, maar vond te weinig steun bij een matige Joel Embiid (15 punten). En zo verloren de Sixers voor de 2e keer op rij, al was het nog nipt: 88-90.

 

Bij de bezoekers was Giannis Antetokounmpo de uitblinker met 21 punten, 13 rebounds en 8 assists. De matchwinnaar was wel Wesley Matthews, die met een driepunter de wedstrijd besliste. Het ultieme shot van James Harden ging naast.

 

In de Western Conference wonnen de LA Clippers de stadsderby tegen de LA Lakers: 97-103. Voor de Clippers was het hun 1e wedstrijd van het seizoen, de Lakers hadden eerder al een keer verloren.

 

De bezoekers klaarden de klus dankzij een sterke collectieve prestatie. Niemand maakte meer dan 15 punten, maar wel 6 spelers eindigden in de dubbele cijfers. Bij de Clippers vierde Kawhi Leonard zijn rentree na een zware knieblessure. Hij was goed voor 14 punten.

Het spannende slot in Philadelphia-Milwaukee:

Kawhi Leonard is terug bij de LA Clippers:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een machtige dunk van LeBron James:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslagen van donderdagnacht:

  • LA Lakers - LA Clippers 97-103
  • Philadelphia - Milwaukee 88-90