Ga naar de inhoud

Zware straffen: Sylla (Club Brugge) 3 matchen geschorst, Preciado (Genk) 4 matchen

Abakar Sylla pakte rood in de topper tegen Anderlecht.

Club Brugge moet Abakar Sylla enkele weken missen. De verdediger wordt 3 weken geschorst na zijn rode kaart tegen Anderlecht. Ook Genk kreeg een zwaar verdict te horen voor Angelo Preciado, die 4 matchen moet brommen.

Het Bondsparket kwalificeerde de vliegende tackle van Sylla op Stroeykens onder "brutale fout", waar op basis van de indicatieve tabel een schorsing tussen de 2 en 5 matchen aan vasthangt.

 

Het Bondsparket vroeg een schorsing van 3 wedstrijden en daar ging het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal mee akkoord.

 

Sylla is geschorst voor de duels van Club Brugge tegen Union, KV Oostende en AA Gent. Morgen mag de verdediger wel nog spelen tegen STVV. Hij moet ook een boete van 3.000 euro betalen en wordt nog eens extra op de vingers getikt voor zijn houding na de uitsluiting.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Preciado 4 matchen geschorst

Ook Genk kan even niet rekenen op een basispion. Angelo Preciado verloor afgelopen weekend tegen OHL even de pedalen en moest na 43 minuten al gaan douchen.

 

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal legt de Ecuadoraan nu een schorsing van 4 matchen op, waarvan 3 weken effectief, en een boete van 3.500 euro. Hij mist de duels tegen Antwerp, KV Mechelen en Charleroi.

 

Bij KV Mechelen wordt Birger Verstraete 2 wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen AA Gent.