Ga naar de inhoud

EK Futsal: Flames sluiten hun toernooi af met gelijkspel tegen Zweden

De Belgische futsalvrouwen hebben hun EK afgesloten met een gelijkspel tegen Zweden. De Flames waren al uitgeschakeld voor de Final Four, titelverdediger Spanje is groepswinnaar en plaatst zich wel.

Groepsfase EK futsal

spinner
 1. 15 uur 02. Flames beëindigen EK met draw. De Belgische futsalvrouwen hebben zaterdag in hun derde groepswedstrijd op het EK 3-3 gelijkgespeeld tegen Zweden. België was al uitgeschakeld na zware nederlagen eerder deze week tegen titelverdediger Spanje (14-0), woensdag, en Finland (9-0), donderdag. Enkel de groepswinnaar stootte door. Dat was al zeker Spanje. Sara Bakar (19'), Lauren Meyers (23') en Matilde Drumont (30') zorgden voor de Belgische doelpunten in het Finse Vantaa.  De Final Four van de derde editie van het EK futsal voor vrouwen wordt in maart 2023 gespeeld. Spanje won de eerste twee edities. De Belgische vrouwen kwalificeerden zich voor de Main Round door hun voorrondegroep met 7 op 9 te winnen voor Slovakije, Gibraltar en Moldavië. .
 2. 22-10-2022.
 3. 19 uur 52. Opnieuw bolwassing voor de Flames. Na de 14-0 tegen Spanje hebben de Belgen nu ook met 9-0 verloren tegen Finland. Na iets meer dan 10 minuten stond het al 6-0 voor het gastland van deze Main Round. In het volgende halfuur konden de Futsal Flames, met Imke Courtois als aanvoerder, de schade nog wat beperken. Door deze tweede nederlaag op een rij is België nu al uitgeschakeld voor de Final Four, al was dat op voorhand al niet echt een realistische ambitie. Spanje won met 6-1 tegen Zweden en lijkt nu al nagenoeg zeker van de kwalificatie. .
 4. 20-10-2022.
 5. 14 uur 38. Spanje geeft voetballes aan België. De Belgische futsaldames mogen hun EK-dromen na één wedstrijd in de 2e voorronde al opbergen. Tweevoudig Europees kampioen Spanje trakteerde Imke Courtois en co woensdagmiddag op een geweldige pandoering: 14-0. Spanje, dat in 2019 en 2022 de eerste 2 edities van het EK won, had geen kind aan een weerloos België en leidde bij de rust al met 8-0. Daar kwamen na de pauze nog 6 goals bij. Met Sotelo en Cordoba waren 2 speelsters goed voor een hattrick. Donderdag spelen de Futsal Flames hun 2e match. Dan is gastland Finland de tegenstander. De 3e en laatste poulematch is zaterdag tegen Zweden. Alleen de 4 groepswinnaars stoten door naar de Final 4. .
 6. 14 uur 34. Bekijk hier de wedstrijd:.

  Bekijk hier de wedstrijd:

 7. 14 uur 30.
 8. 19-10-2022.
 9. 12 uur 47.