Monza Frosinone (II) 3-2
Modena (II) Sassuolo 3-2
Cremonese Ternana (II) 3-2
Bologna Cosenza (II) 1-0

De top 8 van de Serie A vorig seizoen doet pas zijn intrede vanaf de 1/8e finales.

Coppa Italia: Bekerhouder Inter ontmoet Fiorentina in de finale

do 27 april 2023 23:20
Inter gaf de snelle bonus niet meer uit handen.

Inter won vorig seizoen de Italiaanse beker na een bewogen finale tegen Juventus. Krijgen we ook dit jaar spektakel in de Coppa Italia? Je leest het op deze pagina.

Fiorentina wipt invaller Cyriel Dessers

Het bekersprookje van Cremonese is afgefloten door Fiorentina. La Viola had genoeg aan een 0-0-gelijkspel nadat het de heenmatch ginds gewonnen had.

Fiorentina gaat op 24 mei in Rome op zoek naar zijn eerste trofee sinds 2001, het jaar van zijn zesde en laatste Coppa in de clubgeschiedenis.

Ook in de Conference League mag Fiorentina nog dromen. Het speelt er in de halve finales tegen Bazel.

Cremonese stuntte in deze Coppa tegen Napoli en Roma, maar kan zich nu focussen op de erg moeilijke degradatiestrijd. Het staat 19e in de Serie A.

26/04/23
22:54
22:54

Deze finale heeft Inter al op zak

Inter blijft op koers om zichzelf op te volgen als bekerwinnaar. Na de 1-1 in Turijn won het vanavond voor eigen volk met 1-0. Federico Dimarco scoorde het enige doelpunt van de match na een kwartier.

Voor Inter en vooral Romelu Lukaku is de wraak zoet: de Rode Duivel werd in de heenmatch uitgesloten na het racistische incident, maar hij kreeg toch gratie. Lukaku viel vanavond 20 minuten voor tijd in.

Inter bekampt Milan nog voor een finaleplaats in de Champions League, maar op 24 mei mag het al naar Rome voor de Coppa Italia.

05/04/23
23:31

Fiorentina boekt voordeel op Cremonese

Fiorentina heeft zijn eerste horde genomen in de halve finale van de Coppa Italia. Tegen Cremonese boekte het een zakelijke 0-2-zege. Na 20 minuten zorgde Arthur Cabral voor de voorsprong. En in het slot verdubbelde Nicolas Gonzalez de score vanaf de stip. Emanuel Aiwu was de dupe van de dag met een rode kaart tijdens dezelfde strafschopfase.

04/04/23
23:07

Lukaku zorgt in slotminuut voor gelijkmaker, maar krijgt nog rood

Een ontknoping zoals u die maar zelden ziet. Juventus leek - na een doelpunt van Juan Cuadrado in de 83e minuut - op weg naar een 1-0-overwinning in de heenwedstrijd van de halve finale van de Italiaanse beker.

Maar dat was buiten Romelu Lukaku gerekend. De Rode Duivel - die halverwege de tweede helft mocht invallen - zorgde in de slotfase voor een prangende ontknoping. Onze landgenoot nam zijn verantwoordelijkheid en schaarde zich in de 94e minuut achter een strafschop. Een koud kunstje voor de goalgetter, die de gelijkmaker links langs de doelman duwde.

Bij zijn traditionele viering richtte onze landgenoot zich naar de thuisaanhang, die hem al de volledige wedstrijd uitgejouwd en negatief toegezongen had. De scheidsrechter gaf hem daarvoor een tweede gele kaart. Na het laatste fluitsignaal werden ook nog Cuadrado - de andere doelpuntenmaker - en Handanovic uitgesloten.

Woensdag 26 april valt in Milaan de beslissing over het ticket voor de finale.

23:07
02/02/23
22:59

Juventus wipt Lazio

Na enkele dramatische weken, met eerst de puntenaftrek en vervolgens de belabberde resultaten, klaart de hemel weer een beetje op voor Juventus. Het werd hierbij wel wat geholpen door Lazio-doelman Maximiano, die zijn interceptie glorieus miste, waardoor verdediger Bremer de enige goal in de match kon scoren.

In de halve finale speelt Juventus de kraker tegen Inter. De andere halve finale gaat tussen Fiorentina en Cremonese.

22:58
01/02/23
23:01

De rode lantaarn stunt, Dessers scoort

Niet Roma, wel Cremonese is halvefinalist in de Coppa Italia. De rode lantaarn in de Serie A won met 1-2 in een volgepakt Olimpico.

Cyriel Dessers benutte op het halfuur een strafschop, maar bleef tijdens de rust in de kleedkamer.

Dat was ook het vonnis voor liefst 4 Roma-spelers halfweg, een duidelijk statement van José Mourinho.

Een owngoal maakte de opdracht voor Roma nog wat complexer, de 1-2 van Belotti diep in de extra tijd was slechts een doekje voor het bloeden.

In de vorige ronde pakte Cremonese al de scalp van Napoli.