Coppa Italia: Juventus kan weer wat lachen, met dank aan Bremer

  Bremer kopt de bal vlak voor de vuisten van Maximiano in doel.

  Inter won vorig seizoen de Italiaanse beker na een bewogen finale tegen Juventus. Krijgen we ook dit jaar spektakel in de Coppa Italia? Je leest het op deze pagina.

  halve finales
    heen terug
  Juventus Inter 04/04 26/04
  Cremonese Fiorentina 05/04 27/04

  Coppa Italia

  1. 22 uur 59. Juventus wipt Lazio. Na enkele dramatische weken, met eerst de puntenaftrek en vervolgens de belabberde resultaten, klaart de hemel weer een beetje op voor Juventus. Het werd hierbij wel wat geholpen door Lazio-doelman Maximiano, die zijn interceptie glorieus miste, waardoor verdediger Bremer de enige goal in de match kon scoren. In de halve finale speelt Juventus de kraker tegen Inter. De andere halve finale gaat tussen Fiorentina en Cremonese. .
  2. 02-02-2023.
  3. 23 uur 01. De rode lantaarn stunt, Dessers scoort. Niet Roma, wel Cremonese is halvefinalist in de Coppa Italia. De rode lantaarn in de Serie A won met 1-2 in een volgepakt Olimpico. Cyriel Dessers benutte op het halfuur een strafschop, maar bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Dat was ook het vonnis voor liefst 4 Roma-spelers halfweg, een duidelijk statement van José Mourinho.  Een owngoal maakte de opdracht voor Roma nog wat complexer, de 1-2 van Belotti diep in de extra tijd was slechts een doekje voor het bloeden.  In de vorige ronde pakte Cremonese al de scalp van Napoli. .
  4. 23 uur .
  5. 23 uur .

  6. 20 uur 31.

  7. 01-02-2023.
  8. 31-01-2023.
  9. 23 uur 56. Laatste in Serie A wint van de eerste. Na Milan is ook Napoli uitgeschakeld in de Italiaanse beker. De eerste in de Italiaanse competitie verloor in de 1/8e finales van de beker tegen de laatste in de Serie A, Cremonese.  Cremonese is de ploeg van Cyriel Dessers, maar de Belg ontbrak door een blessure. Na 90 minuten stond het 2-2. Afena-Gyan maakte voor Cremonese de gelijkmaker in de 87e minuut. In de verlengingen kreeg Sernicola van Cremonese een tweede gele kaart, maar zelfs tegen tien kon Napoli geen derde keer scoren. Penalty's dus en daarin miste enkel Lobotka voor Napoli. Cremonese naar de kwartfinales. .
  10. 17-01-2023.
  11. 23 uur 55.
  12. 23 uur 54. Basisspelers Vranckx, Saelemaekers en De Ketelaere meteen uitgebekerd. Een Belgisch getint Milan heeft zich in eigen huis laten verrassen door Torino (0-1). Aster Vranckx, Alexis Saelemaekers en Charles De Ketelaere stonden allemaal in de basis van Milan. Zij zagen hoe Adopo in de verlengingen het enige doelpunt van de avond maakte: een bal in de hoek. En dat met een man minder. Torino-speler Djidji was in de 70e minuut tegen een tweede gele kaart aangelopen. De Ketelaere speelde de wedstrijd uit. Saelemaekers werd vervangen in de 67e minuut, Vranckx in de 83e. .
  13. 23 uur 01.
  14. 11-01-2023.
  15. 23 uur 49.
  16. 23 uur 37. Bijna een stunt voor Buffon en co. Tweedeklasser Parma is op een zucht van dé bekerstunt in de Coppa Italia van dit seizoen gestrand. Tot de 88e minuut leidde de club van doelman Gianluigi Buffon (op twee weken van zijn 45e verjaardag!) met 0-1, door een goal van Juric. Maar Lautaro Martinez bewees dat hij het ook zonder de geblesseerde Lukaku kan en in de verlengingen was het Acerbi die een moegestreden Parma de genadestoot gaf. Inter mag dus nog altijd dromen van een tweede bekerwinst op een rij. .