Ga naar de inhoud

Belgisch talent Bailly (17) speelt allereerste ATP-match tegen Goffin in Antwerpen: "Niks te verliezen"

Gilles Arnaud Bailly en toernooidirecteur Dick Norman op de loting afgelopen weekend, toen David Goffin uit de bus kwam.

De speling van het lot heeft voor een spectaculair Belgisch duel in de eerste ronde gezorgd: Gilles Arnaud Bailly, de nummer 2 van de wereld bij de junioren, komt morgen uit tegen zijn idool David Goffin. Bailly (ATP-1.185) is er klaar voor, Goffin kampt nog met de naweeën van zijn ziekte vorige week.

Voor Bailly, die afgelopen zomer de juniorenfinale van Roland Garros en de US Open verloor, maar wel het EK U18 won, wordt het zijn allereerste wedstrijd op de hoofdtabel van een ATP-toernooi. De 17-jarige kreeg een wildcard.

Hij krijgt met Goffin (ATP-58) meteen Belgiës beste tennisser én zijn idool tegenover zich. "Ik heb niets te verliezen", vertelde Bailly vandaag op een persmoment in de Lotto Arena.

"Ik voel op dit moment vooral veel enthousiasme", zei Bailly in aanloop naar het duel dat dinsdag op de planning staat. "Van angst is niet echt sprake. Ik ga misschien vlak voor het duel een beetje nerveus zijn, maar eens op het veld zal het wel loslopen."

De jonge Limburger geeft zich niet op voorhand gewonnen: "Je moet altijd geloven dat je kan winnen, ook al wordt het een moeilijke opgave."

"Ik ga zoveel mogelijk genieten, alles geven en hopen op een mooi resultaat. Ik hou van Davids stijl en het is een droom om het tegen hem op te nemen."

"Ik herinner me nog hoe ik vroeger naar zijn wedstrijden op televisie keek. Ik kon hem onlangs tijdens de Daviscup (waar Bailly met Alexander Blockx even meeliep met de A-selectie, red.) enkele vragen stellen en dat was geweldig."

Hij proeft in Antwerpen een eerste keer van het echte werk op het profcircuit. "Dit toernooi wordt een superervaring voor mij. De voorbije dagen kon ik al trainen met onder meer Tallon Griekspoor (ATP-68) en Constant Lestienne (ATP-69). Zulke spelers uit de top 100 van de ATP-ranking zijn echt sterk, maar laten me al kennismaken met het hoogste niveau."

Goffin was ziek: "Nog beetje moeite met ademen"

Bailly treft alvast geen Goffin op volle sterkte. De Belgische nummer 1 stuntte 2 weken geleden in Astana tegen 's werelds nummer 1 Carlos Alcaraz, maar moest vorige week maandag ziek verstek laten gaan voor Firenze.

"Ik heb nog een klein beetje moeite met mijn ademhaling, maar ik hoop dat het vanaf morgen oké is. Ik heb me voorbereid en ben weer beginnen te trainen."

"Ik heb weer meer energie en mijn lichaam voelt weer beter aan. Het belangrijkste is om goed aan dit toernooi te beginnen en elke dag een beetje beter te worden."

Vandaag "opende" Goffin samen met wat collega's alvast het toernooi in het chocolademuseum. Ze mochten chocolade tennisballen versieren.