Ga naar de inhoud

Segaert snelt weer naar winst in Chrono des Nations, Küng wint bij profs

Alec Segaert heeft voor het tweede jaar op een rij de Chrono des Nations gewonnen. Dit keer was de Belg de snelste bij de beloften. Hij klopte zo onder anderen wereldkampioen Søren Waerenskjold. Bij de profs was Stefan Küng de snelste tegen de klok.

Vorig jaar was Segaert de snelste junior in de gerenommeerde tijdrit in Frankrijk. Onze landgenoot heeft zijn naam dit jaar weer op de erelijst gezet. Nu reed hij mee bij de beloften in de Vendée.

 

Segaert was na 27 kilometer tegen de klok duidelijk sneller dan de rest. De Europese kampioen kwam 42 seconden sneller binnen dan wereldkampioen Søren Waerenskjold. 

 

"Ik was gemotiveerd om in mijn laatste race van het seizoen nog eens te schitteren in mijn Europese trui. Ik wou er een spannende strijd van maken tegen de wereldkampioen. Ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk 42 seconden sneller zou zijn", vertelde een gelukkige Segaert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Küng en Van Dijk halen het bij de profs

Bij de profs was er bij de mannen een spannende strijd tussen Stefan Küng en wereldkampioen Tobias Foss. Uiteindelijk moest de Noor van Jumbo-Visma twee seconden toegeven op Küng.  Matteo Sobrero werd derde op 11 seconden van de winnaar.

 

Küng was vorig jaar ook al de beste tijdrijder op het einde van het seizoen in Frankrijk.

 

Bij de vrouwen was de zege voor Ellen van Dijk. De Nederlandse had weinig concurrentie in Frankrijk. In haar regenboogtrui reed ze iedereen naar huis. Nummer twee Valeria Kononenko was meer dan een minuut trager. 

Uitslag:

1. Stefan Küng (Zwi) - 45,43km in 53'29"

2. Tobias Foss (Noo) - op 2"

3. Matteo Sobrero (Ita) - 11"

 

1. Ellen van Dijk (Ned) - 27,2km in 35'54"

2. Valeria Kononenko (Oek) - op 1'06"

3. Amber Neben (VS) - 1'18"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.