Ga naar de inhoud

Maak kennis met de Indonesische pistier Bernard van Aert: "Wout is mijn idool!"

Bernard van Aert koerst voor het eerst in Europa.

Wout van Aert is een alleskunner, maar voorlopig zagen we hem nog niet aan het werk op de piste. Toch rijdt er een Van Aert mee op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines. Maak kennis met de Indonesiër Bernard van Aert.

"En met het nummer 20... Van Aert!" Het was even met de ogen knipperen, toen de kandidaten voor het omnium werden voorgesteld op het WK baanwielrennen.

De Van Aert in kwestie is uiteraard niet Wout van Aert, wel de Indonesiër Bernard Benyamin van Aert. Hoe hij aan die niet-Aziatische achternaam is gekomen, vertelt hij zelf aan Sporza.

 

"Mijn grootvader is geboren in Nederland, in Doesburg. Hij is wel al lang geleden naar Indonesië getrokken. Zelf ben ik nooit in Nederland geweest."

 

Het is voor de 25-jarige Van Aert de allereerste keer dat hij aan een WK deelneemt. "Het is zelfs mijn allereerste keer in Europa."

 

Van Aert rijdt in zijn vaderland voor een continentale ploeg. Uiteraard kent hij ook zijn beroemde naamgenoot Wout. "Hij komt uit België, niet? Hij is mijn idool!", lacht hij. "Ik zou graag ooit eens tegen hem willen koersen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.