Ga naar de inhoud

De Super Sunday van Sporza! Mis niets van deze sportzotte zondag

 zo 16 oktober 2022 08:08

Sportliefhebbers, hopelijk hebt u vandaag geen familiefeest gepland. Er staan namelijk heel wat interessante sportaffiches op de planning. Van de Clasico, over Anderlecht-Club Brugge, tot het WK baanwielrennen en de cross in Fayetteville: mis niks van Super Sunday bij Sporza.

Super Sunday wordt al snel eens in de mond genomen in het voetbal. Toch is de dagplanning vandaag die term meer dan waardig. In Spanje staat El Clasico op het programma. En jawel, eindelijk nog eens met inzet. Volg de wedstrijd bij ons op de voet vanaf 16.15 uur met tekstupdates en een verslag.

 

Dichter bij huis staat ook Liverpool-Manchester City op het programma. Met iets minder inzet, maar ongetwijfeld met minstens evenveel spektakel. Zo verblijdde Pep Guardiola de neutrale supporter gisteren al met het nieuws dat Haaland - na een korte rustpauze - opnieuw topfit is. Volg ook die partij bij ons vanaf 17.30 uur.

 

Voor de liefhebbers van het Belgische voetbal wachten er ook in de Jupiler Pro League enkele mooie wedstrijden. Op Radio 1 en op onze website/app houden we u op de hoogte van alle  JPL-wedstrijden doorheen de dag. Een overzicht.

 

Livestreams WK baanwielrennen en EK-kwalificatie handbal

Nog niet dolgedraaid van het WK baanwielrennen? Gelukkig. Op de slotdag in Saint-Quentin-en-Yvelines verschijnen er nog heel wat Belgen op de piste. Wij volgen de prestaties van Lotte Kopecky en co met een liveblog. Vanaf 13.30 uur kunt u kijken met livestream, na het handbal ook op Eén.

 

Belgen op het programma:

  • Keirin (v): Nicky Degrendele  (vanaf 12.08 uur)
  • Puntenkoers (v): Lotte Kopecky (vanaf 13.30 uur)
  • Ploegkoers (m): Lindsay De Vylder en Fabio Van den Bossche  (vanaf 14.31 uur)
  • Afvalling (m): Jules Hesters  (vanaf 16.20 uur)
 
Ook voor de EK-kwalificatiewedstrijd van onze Belgen in het handbal voorziet Sporza livebeelden. Vanaf 13.30 uur is de wedstrijd van de Red Wolves tegen Kroatië live te bekijken op een livestream of op Eén. Na het handbal gaan we op Eén door met het WK baanwielrennen. 

Wat nog? Veldrijden in de VS, hockey en Sportweekend

Na de uitzending van het baanwielrennen is er op Eén ook nog een samenvatting van de hockeywedstrijd Racing-Gantoise te zien. Geen reden om voor 17 uur weg te zappen, dus.

 

Er is wielrennen op de piste, maar ook in de modder. Later op de avond vertrekken de crossers voor hun Wereldbeker in Fayetteville. De vrouwen beginnen aan hun Amerikaans avontuur om 19.30 uur, de mannen schieten anderhalf uur later uit de startblokken. Wij volgen de crossen live online en op Radio 1.

 

Hebt u iets gemist van een van de vele spraakmakende sportaffiches? Kijk dan vanaf 19.20 uur naar Sportweekend voor een overzicht.

Een overzicht: