Ga naar de inhoud

Will Still neemt roer (even) over bij Reims na ontslag coach Oscar Garcia

Will Still ruilde deze zomer Standard opnieuw voor Reims.

Bijltjesweek in de Ligue 1. Oscar Garcia (Stade Reims) is al de 4e coach in één week die zijn ontslag krijgt in de Franse competitie. Will Still (ex-Beerschot, -Lierse en -Standard) neemt voorlopig over bij de club van Thomas Foket.

Oscar Garcia was sinds juni 2021 hoofdtrainer bij Reims en leidde het team vorig seizoen naar de 12e plek. Dit seizoen loopt het minder goed met amper 8 punten na 10 speeldagen. Zelfs een gelijkspel tegen PSG afgelopen weekend kon de 49-jarige Spanjaard niet meer redden.

 

Garcia is al de vierde trainer die deze week zijn biezen moet pakken in de Ligue 1. Jean-Marc Furlan (Auxerre), Peter Bosz (Lyon) en Michel Der Zakarian (Brest) gingen hem voor.

 

Stade Reims, de club van Thomas Foket, Maxime Busi en Thibault De Smet, legt zijn lot voorlopig in handen van Will Still, die tegen PSG al als hoofdcoach op de bank zat.

 

De broer van Charleroi-coach Edward Still kwam in de zomer van 2021 samen met Garcia toe bij Reims. In oktober 2021 vertrok hij om T2 te worden bij Standard, maar afgelopen zomer keerde hij in die rol terug bij Reims. 

 

De Waals-Brabander, die vrijdag zijn dertigste verjaardag viert, was eerder hoofdcoach bij Lierse en Beerschot. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.