Ga naar de inhoud

Colsaerts en Detry eindigen nog in elkaars buurt, Spanjaard wint in Andalusië met toernooirecord

Nicolas Colsaerts

De Spanjaard Adrian Otaegui heeft in eigen land de Andalucia Masters op zijn naam geschreven. Nicolas Colsaerts eindigde op een gedeelde 37e plaats, Thomas Detry volgde in het zog Colsaerts.

eindstand
    score R1 R2 R3 R4
1. Adrian Otaegui (Spa) -19 67 66 64 68
37. Nicolas Colsaerts +3 70 73 69 75
45. Thomas Detry +4 75 69 75 69

Andalucia Masters

spinner
  1. 18 uur 28. Colsaerts zakt nog weg, Detry wint nog wat plaatsjes. Nicolas Colsaerts heeft de Andalucia Masters afgesloten op de 37e plaats. De Belg kon zijn prima 3e dag van gisteren niet bevestigen en had vandaag 75 slagen nodig, 4 boven par. Daarmee verloor hij nog flink wat plaatsen in de stand. Thomas Detry herstelde zich dan weer van zijn tegenvallende ronde van zaterdag. Met een rondje van 69 slagen, 2 slagen onder de par van de baan, maakte hij nog wat terrein goed. Met een score van +4 eindigde hij uiteindelijk maar op 1 slag van Colsaerts. De overwinning in Andalusië was voor de Spanjaard Adrian Otaegui, die met een score van -19 na 4 dagen een toernooirecord liet optekenen. .
  2. 16-10-2022.
  3. 21 uur 02. Colsaerts rukt op, Detry zakt weg. Met een derde ronde van 69 slagen heeft Nicolas Colsaerts dertien plaatsen winst geboekt in de Andalucia Masters, die plaatsvindt op de Valderrama golfbaan in het Spaanse Sotogrande. De 39-jarige Colsaerts leverde een scorekaart af waarop vier birdies en twee bogeys stonden. Met zijn totaalscore van 212 slagen telt Colsaerts wel vijftien slagen meer dan de Spaanse leider Adrian Otaegui, die een ronde liep van 64 slagen, zeven onder par en dit na acht birdies en een bogey. Thomas Detry zette na een tweede ronde van 69 slagen een teleurstellende derde ronde neer van 75 slagen, waarmee hij wegzakte naar de 64e plaats. .
  4. 15-10-2022.
  5. 20 uur 23. Colsaerts en Detry halen de cut. Met een 30e plaats voor Nicolas Colsaerts en een 42e plaats voor Thomas Detry hebben beide Belgen zich weten te plaatsen voor de finaleronden van de Andalucia Masters golf (DP World Tour/3 miljoen euro), die plaatsvindt op de Valderrama golfbaan in het Spaanse Sotogrande. Colsaerts, die na een openingsronde van 70 slagen op een gedeelde 21e plaats stond, moest na een tweede ronde van 73 slagen, drie birdies, drie bogeys en een dubbele bogey, negen plaatsen prijsgeven. Detry, die na een ronde van 75 slagen op een gedeelde 91e plaats vertoefde, draaide een sterke tweede ronde van 69 slagen en dit na drie birdies en een bogey, waarmee hij maar liefst 49 plaatsen winst maakte en dag twee afsloot op de 42e plaats.  De leiding wordt gedeeld door de Australiër Min Woo-lee en de Spanjaarden Adrian Otaegui en Angel Hidalgo. Laatstgenoemde liep met een ronde van 63 slagen, acht birdies, de beste ronde van de dag. Het trio telt met een score van 133 slagen, negen onder par, drie slagen voorsprong op de Zweed Joakim Lagergren. .
  6. 14-10-2022.