Ga naar de inhoud

Matteo Trentin volgt Xandro Meurisse op in de Ronde van Veneto

Het is de derde zege van het seizoen voor Matteo Trentin.

Matteo Trentin (UAE) heeft op de valreep nog een mooie overwinning aan zijn erelijst toegevoegd. In de Ronde van Veneto ging hij mee in een vlucht en was hij heer en meester in de finale. Mathieu van der Poel gaf op in de finale.

Alpecin-Deceuninck stond met een mooie ploeg aan de start, met niet alleen blikvanger Mathieu van der Poel maar ook titelverdediger Xandro Meurisse.

 

Uiteindelijk zouden het twee andere renners van het team - Van der Poel stapte er zelfs uit in het laatste wedstrijduur - de finale kleuren. Nicola Conci en Jay Vine gingen samen met onder meer Matteo Trentin, Alessandro De Marchi en Miguel Angel Lopez op zoek naar de vroege vluchters.

Een mix van beide groepjes zou om de overwinning strijden in Vicenza. Trentin counterde alle aanvallen en rekende uiteindelijk met sprekend gemak af met de Fransen Rochas en Vercher.

 

Voor Trentin is het de 3e zege van het seizoen, voor zijn team UAE de 47e. Hiermee komt de ploeg uit de Emiraten op 1 zege van Jumbo-Visma. Het wordt in de resterende koersen nog spannend welke ploeg uiteindelijk met de meeste zeges zal lopen. Jumbo-Visma brengt enkel in de Chrono des Nations nog renners aan de start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Ronde van Veneto
1. Matteo Trentin (Ita) 160 km in 3u37'54"
2. Rémy Rochas (Fra) op 1"
3. Matteo Vercher (Fra) 2"
4. Miguel Angel Lopez (Col) z.t.
5. Alessandro De Marchi (Ita) 4"
6. Diego Ulissi (Ita) 21"
7. Nicola Conci (Ita) z.t.
8. Davide Bais (Ita)  
9. Alexandre Balmer (Zwi)  
10. Andreas Kron (Den)