Ga naar de inhoud

Roglic gaat onder het mes om meer schouders uit de kom te vermijden: "Moet eindelijk hersteld worden"

Primoz Roglic (32) wordt vandaag geopereerd aan zijn schouder. Dat vertelde hij afgelopen weekend aan een Sloveens radioprogramma. Er wacht de kopman van Jumbo-Visma een lange revalidatie: pas na 6 tot 8 weken kan hij terug beginnen met heel lichtjes te trainen.

Primoz Roglic besefte dat het veelvoorkomend probleem van zijn schouder die dit seizoen al meerdere keren uit de kom is gegaan definitief opgelost moest worden: "Die schouder moet hersteld worden", klink het bij Val 202, een Sloveens radioprogramma.

 

Vandaag, maandag, ondergaat hij in zijn thuisland een stevige ingreep: "Het is niet niets wat er staat te gebeuren", legt Roglic uit. "Eerst zullen ze een stuk van mijn bot wegsnijden en dat zullen ze dan verplaatsen naar de plek waar mijn schouder telkens uit de kom schiet."

 

"Ik ben op een punt gekomen dat ik deze blessures moet laten herstellen, zodat ik sterker kan terugkomen en mijn doelen voor volgend seizoen optimaal kan voorbereiden."

 

Er wacht de 32-jarige Sloveen een lange revalidatie: "Pas na zes tot acht weken mag ik terug lichtjes beginnen met trainen."

Ik ben op een punt gekomen dat ik deze blessures moet laten herstellen. 

Primoz Roglic

Het veelvoorkomende probleem

Enkel dit seizoen al schoot de schouder van Roglic twee keer uit de kom. Net in elke grote ronde waaraan hij meedeed.

 

Het gebeurde in de vijfde rit van de Ronde van Frankrijk bij een val, hij kon toen zelf zijn schouder terug rechtrekken. Roglic kon nog doorrijden tot de veertiende etappe, ook al veranderde het zijn status van kopman naar knecht. Na het geleverde werk voor Vingegaard, stapte Roglic uit de Tour. 

 

Ook in de Vuelta, in de spannende tweestrijd met Remco Evenepoel, viel Roglic in de 16e rit door in de sprint het achterwiel van Wright aan te tikken. Ook dan met een ontwrichte schouder tot gevolg. Elke wielerliefhebber herinnert zich de beelden van de bebloede Roglic die op de grond zit aan de finish.

Roglic na zijn val in de Vuelta.