Ga naar de inhoud

Opnieuw net niet! Red Wolves blijven op zucht van stunt steken tegen topland Kroatië

De Red Wolves hebben zich allerminst laten wegblazen door topland Kroatië. Onze Belgische handballers verwenden de uitgelaten thuisfans met een uitstekende prestatie. De Wolves verdienden minstens een puntje, maar net zoals tegen Nederland bleven de Belgen opnieuw met lege handen achter. Het werd 27-30.

De Red Wolves namen het in de tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK op tegen handbalgrootheid Kroatië. Eerder deze week verloren de Belgen nog nipt met 25-24 in Nederland.


Ook vandaag konden de Wolves een volledige wedstrijd gelijke tred houden met hun tegenstander. Het publiek zette zich als één man achter de ploeg en kreeg als wederdienst een zeer geanimeerde partij te zien. Bij momenten daverde de Alverberg op zijn grondvesten. 


De naam van Arber Qerimi weergalmde vaak door de zaal. Onze landgenoot brak met zijn spelinzicht de muur van de Kroaten bij momenten helemaal af. De Belgen lieten ook weinig steken vallen in de aanval en bewezen verdedigend een sterk collectief te zijn. Zo werd de cirkelspeler van de Kroaten steevast in de tang gehouden.


Maar stunten lukte de Belgen vandaag opnieuw niet. De ervaren Kroaten slaagden er niet in om een grote kloof te slaan, maar hielden koppig vast aan een kleine voorsprong. Ondanks alle goede wil van de Wolves, blijven de Belgen dus opnieuw met lege handen achter. Uiteindelijk werd het 27-30.

België - Kroatië

spinner
 1. 15 uur 30. Bekijk de hoogtepunten uit de tweede helft tussen België en Kroatië.

  Bekijk de hoogtepunten uit de tweede helft tussen België en Kroatië

 2. 15 uur 29. EINDE: 27-30! De Red Wolves hebben zich allerminst laten wegblazen door topland Kroatië. Onze Belgische handballers verwenden de uitgelaten thuisfans met een uitstekende prestatie. De Wolves verdienden minstens een puntje, maar net zoals tegen Nederland bleven de Belgen opnieuw met lege handen achter. Het werd 27-30. .
 3. 15 uur 02. 20-20! "We hebben al een paar bommetjes gezien".

  20-20! "We hebben al een paar bommetjes gezien"

 4. 14 uur 58. De Red Wolves komen op voorsprong tegen topland Kroatië.

  De Red Wolves komen op voorsprong tegen topland Kroatië

 5. 14 uur 31. Bekijk de hoogtepunten uit de eerste helft tussen België en Kroatië.

  Bekijk de hoogtepunten uit de eerste helft tussen België en Kroatië

 6. 14 uur 30. RUST: 13-15. De Red Wolves hebben zich allerminst laten wegblazen tegen topland Kroatië. Onze Belgische handballers staan collectief sterk te verdedigen en laten in de aanval weinig steken vallen. Zo bleven de Wolves in een knappe eerste helft in het spoor van hun tegenstander. Het thuispubliek laat nog eens van zich horen. .
 7. 14 uur 20. "Voilà, ja, ja, ja! Ik kan alleen maar zeggen, uitstekend!".

  "Voilà, ja, ja, ja! Ik kan alleen maar zeggen, uitstekend!"

 8. 14 uur . Knap! 3-3: "Prima wedstrijdbegin".

  Knap! 3-3: "Prima wedstrijdbegin"

 9. 13 uur 52. 1-1! De Belgen staan op het scorebord.

  1-1! De Belgen staan op het scorebord

 10. 13 uur 34. LIVESTREAM. De livestream loopt. Kijk op Één of met onze livestream naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen onze Red Wolves en handbalgrootheid Kroatië. .
 11. 12 uur 42.