Ga naar de inhoud

Geen verrassingen in Belgische voorselectie voor Billie Jean King Cup

Kapitein van de Belgische vrouwen Johan Van Herck.

Johan Van Herck, de kapitein van het Belgische vrouwenteam, heeft de voorselectie voor de Billie Jean King Cup bekendgemaakt: Elise Mertens, Alison Van Uytvanck, Maryna Zanevska, Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens 

Een maand voor de Billie Jean King Cup van start gaat in het Schotse Glasgow, heeft kapitein Johan Van Herck maandag zijn voorselectie bekendgemaakt. De vijf hoogst genoteerde Belgische speelsters op de WTA-ranking die beschikbaar zijn, kregen een uitnodiging in de bus. 

Elise Mertens (WTA 36), Alison Van Uytvanck (WTA 53), Maryna Zanevska (WTA 84), Ysaline Bonaventure (WTA 126) en Kirsten Flipkens (WTA 203) zijn de voorlopig geselecteerde namen.

De selectie kan dus nog veranderen, volgens Van Herck:  "Deze vijf speelsters staan momenteel het hoogst gerangschikt op de WTA-enkelranking, maar we mogen tot de start van de Finals nog 3 wissels doorvoeren."

"Greet Minnen is spijtig genoeg niet beschikbaar wegens een blessure. We hebben uiteraard nog andere speelsters met heel wat BJK Cup-ervaring en kwaliteiten die we indien nodig kunnen uitspelen", aldus Van Herck over mogelijke wissels. 

Greet Minnen is spijtig genoeg niet beschikbaar wegens een blessure. 

Johan Van Herck

De Belgische vrouwen zullen in de groepsfase uitkomen tegen Slovakije op 9 november en tegen zevenvoudig winnaar Australië op 10 november. De vier groepswinnaars zullen doorstoten naar de halve finales. 

 

De titelverdediger van de Billie Jean King Cup, Rusland, is er niet bij vanwege een schorsing door de ITF. Ook buurland Wit-Rusland is geschorst als gevolg van de steun bij de inval in Oekraïne. België zou normaal gezien uitkomen tegen Wit-Rusland in de voorronde voor de Finals, maar stootte dus door zonder dat duel te moeten afwerken.

 

Ook vorig jaar waren de Belgische vrouwen van de partij op de BJK Cup. Ze wonnen hun eerste groepswedstrijd tegen Wit-Rusland, en verloren daarna hun tweede wedstrijd van Australië. Ze misten zo de halve finales, maar kunnen dit jaar dus revanche nemen in opnieuw de tweede groepswedstrijd tegen Australië.