Ga naar de inhoud

Ex-werelduurrecordhouder Dowsett: "Zie Evenepoel en Van Aert record van Ganna niet verbreken"

Filippo Ganna verpulverde het werelduurrecord afgelopen zaterdag.

Voormalig werelduurrecordhouder Alex Dowsett gelooft niet dat er een renner op dit moment in staat is om de afstand van Filippo Ganna te verslaan. Dowsett was verrast over de krachttoer van de Italiaan. "Ik ga heel België van streek maken, maar heb moeite om te zien dat iemand nu beter kan."

Filippo Ganna reed zich afgelopen zaterdag in de geschiedenisboeken. In Zwitserland verpulverde hij het werelduurrecord. De Italiaan reed in 60 minuten 56,792 km: maar liefst 1,244 km verder dan de afstand van Dan Bigham.

 

"Ik was verrast", reageert Alex Dowsett bij VeloNews. "Hoewel we allemaal het vermogen van Ganna kenden, had ik niet verwacht dat hij het record zo zou scherpstellen."

 

"Wat de Italiaan doet, is op de limiet van de menselijke prestaties. Na al die rondjes het verschil kunnen maken tussen 56 en 57 km/u, is erg straf", weet de werelduurrecordhouder van 2015 uit eigen ervaring.

Het verschil met Van Aert en Evenepoel: Ganna heeft ervaring op de piste.

Alex Dowsett

Het record van Ganna overtreffen, ziet Dowsett niet meteen gebeuren. "Ik ga heel België van streek maken, maar ik kan moeilijk inzien wie het kan verbreken."

 

Daar geeft de Brit ook een goede reden voor: "De ervaring in het baanwielrennen heeft een grote invloed."

 

"Wout van Aert en Remco Evenepoel hebben geen ervaring op de piste. Ook al horen ze bij sterkste tijdrijders van het moment, toch zal dat bepalend zijn aan de streep."

 

"Mocht Remco zich toeleggen op het baanwielrennen, zou het in de toekomst misschien kunnen door zijn natuurlijke aerodynamica", beweert Dowsett. "Al is dat slechts speculatie."