Ga naar de inhoud

Beerschot gaat in overleg met fans: "Geen plaats voor racisme en discriminatie"

Beerschot-fans op bezoek bij RWDM.

Beerschot heeft in een open brief de racistische gezangen van de eigen fans op bezoek bij RWDM streng veroordeeld: "Het schaadt niet enkel het imago van de club, het zorgt ook voor verdeling tussen spelers en supporters", luidt het. Beerschot zal in de komende weken in overleg gaan met de supporters in de hoop om de drieste spreekkoren uit hun voetbal te verbannen.

Dat Beerschot op RWDM de gedeelde leidersplaats liet liggen en 2-0 onderuitging, onthoudt niemand meer. Wat wel de hoofdrol eiste en een zielig dieptepunt in het duel was, waren de racistische gezangen van de bezoekende fans naar de thuissupporters. 

 

Die bleven niet onopgemerkt bij de Pro League. CEO Lorin Parys kondigde al aan dat er gepaste maatregelen zullen volgen. En nu heeft ook Beerschot van zich laten horen in een open brief op de clubwebsite.

 

"In het positieve verhaal van de club met zijn trouwe supporters is er geen plaats voor racisme en discriminatie", luidt het. "Beerschot betreurt de gezangen tegen de supporters van RWDM en vraagt de fans met aandrang om die te onthouden."

 

"Zulke gezangen schaden niet enkel het imago van de club, maar zorgen ook voor verdeling tussen spelers en supporters. Beerschot zal in de komende weken in overleg gaan met de fans om dit soort spreekkoren uit zijn stadion te verbannen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.