Ga naar de inhoud

"Het wapen" van Alderweireld teistert Belgische ploegen: "Heeft iemand betere lange bal?"

Extra Time steekt de loftrompet over de traptechniek van Toby Alderweireld.

Antwerp heeft zijn zegetocht in de Jupiler Pro League voortgezet met een overwinning tegen STVV. Daar mocht de ploeg van Mark van Bommel verdediger Toby Alderweirelds puntgave traptechniek voor bedanken. Een item dat in Extra Time de nodige aandacht kreeg.

Met 30 op 33 blijft Antwerp zijn uitstekende vorm aanhouden. Zijn onze analisten nog steeds onder indruk? "Eigenlijk wel", zegt Wim De Coninck. 

 

"Alderweireld staat op wanneer het nodig is en ook Ekkelenkamp is een uitstekende aanwinst." 

 

Die eerste gaf volgens de tafel "de pas van het weekend". Filip Joos vindt dat jammer voor de rest. "Want het was nog maar de eerste goede pas van het weekend, op vrijdagavond."

 

"Het straffe is dat hij vier keer scant", gaat Joos verder. "Dat vind ik super. Bij Alderweireld moet je als tegenstander echt naar zijn ogen kijken."

De lange ballen van Toby Alderweireld zijn van een hoger niveau.

Aster Nzeyimana

Op KV Mechelen zagen we Toby Alderweireld zijn gave voor het eerst op terug. Aster Nzeyimana noemde het "zijn eerste wapenfeit op Belgische velden." 

 

"Al was die bal achter de verdediging laten vallen net iets makkelijker dan die tegen STVV. Maar ook dat was een geweldige bal", pikt Joos in.

 

Wie heeft betere lange bal? Bonucci, De Boer, Koeman en Vertonghen zijn de namen die over tafel rollen. "Toby is toch nog een niveau hoger, heb ik de indruk", vindt Nzeyimana. 


En ook Wesley Hoedt - het kind van de rekening tegen KV Mechelen - kreeg een eervolle vermelding voor zijn lange bal van het Extra Time-panel.