Ga naar de inhoud

Tim Merlier legt Cavendish en Groenewegen in de luren in Memorial Rik Van Steenbergen

Tim Merlier maakt het zegegebaar in Arendonk.

Tim Merlier heeft in Arendonk de Memorial Rik Van Steenbergen op zijn palmares gezet. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was aan de streep sneller dan Mark Cavendish en Dylan Groenewegen. "Afsluiten bij Alpecin-Deceuninck met een overwinning is mooi", reageerde Merlier na de streep.

Heel wat sprinters aan de start van de Memorial Rik Van Steenbergen, die na 2 jaar onderbreking door corona opnieuw op de kalender stond. De spurtersploegen hielden de klassieke ontsnapping netjes binnen schot, zodat we in aankomstplaats Arendonk de verwachte groepssprint kregen.

 

Daarin kwam Mark Cavendish iets te vroeg op kop en de Brit werd nog geremonteerd door Belgische kampioen Tim Merlier, die naar zijn 5e overwinning van het seizoen knalde. Cavendish finishte als 2e, Dylan Groenewegen mocht als nummer 3 mee op het podium.

 

Merlier volgt op de erelijst Dries De Bondt op, die de laatste editie van de wedstrijd in 2019 op zijn naam schreef.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Afsluiten bij Alpecin-Deceuninck met overwinning is mooi"

"Het was hier een bijzonder hectisch einde. We wisten dat in de laatste kilometer er nog een pak flauwe bochten zaten en de laatste rechte lijn heel dicht bij de eindmeet lag", doet Tim Merlier het verhaal van de koers.

 

"Ik werd goed naar voor gebracht door mijn ploeggenoten en sprong dan naar het wiel van Mark Cavendish, die al heel vlug was aangegaan. Ik slaagde erin hem te remonteren en het zo te halen."

 

Merlier nadert het einde van zijn hoofdstuk bij Alpecin-Deceuninck, volgend jaar mag hij het truitje van Soudal-Quick Step aantrekken. "Ik sluit bij Alpecin-Deceuninck een heel mooie periode af. Dat doen met een overwinning is altijd mooi", klinkt het.

 

"Natuurlijk had ik mijn team de afgelopen maanden nog iets meer willen geven, maar dat is er door diverse redenen niet altijd uitgekomen. Hoe hard ik ook mijn best deed, telkens liep het hier of daar wel mis."

 

"Ik koos het verkeerde wiel, zat soms ingesloten in een of andere sprint, moest in de remmen omdat er voor mij renners dreigden te vallen, kortom het geluk was niet altijd aan mijn zijde", besloot Merlier.