Ga naar de inhoud

Eindelijk is Mario super: Anderlecht-talent Stroeykens scoort eerste goals op onverwacht moment

De 18-jarige invaller zorgde met 2 goals voor de ommekeer in Mechelen.

Ping-ping! “Super Mario” Stroeykens heeft eindelijk zijn volgende level bereikt na zijn eerste goals voor Anderlecht. Het 18-jarige toptalent lost zo (met een beetje vertraging?) de verwachtingen in. “En zeggen dat ik vrijdag nog met de beloften speelde”, lachte hij na afloop.

Misschien hebt u er via sociale media iets van meegekregen. Afgelopen vrijdag lanceerde Nintendo een trailer van de nieuwe Super Mario-film. Achteraf was er heel wat te doen rond het feit dat de besnorde loodgieter zonder Italiaans accent spreekt.

 

Soit, zondagavond ging het in Mechelen dus weer over Super Mario. Niet over zijn tongval, wel over zijn neus voor goals. De 18-jarige Stroeykens - steevast Super Mario genoemd - scoorde namelijk zijn eerste goals voor Anderlecht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor insiders komt dat niet als een verrassing - ze hadden de mature Stroeykens zelfs iets vroeger aan de oppervlakte verwacht. 

 

In Neerpede staat de aanvaller al jaren bekend als een absoluut toptalent, waarvan men op jonge leeftijd al grote dingen voorspelde. Zijn debuut op 16-jarige leeftijd begin 2021 onder Vincent Kompany versterkte dat vermoeden.

Kickstart

Alleen: de grote kickstart bleef uit. Dit seizoen mocht Stroeykens - vaak zelfs niet op het wedstrijdblad - onder Mazzu vier keer in de basis starten, maar nooit kon de fysiek sterke tiener het verschil maken. De kalmte voor doel ontbrak.

 

Tot in Mechelen, zondagmiddag. Als invaller haalde Stroeykens als een reddende engel zijn club uit een donker dal.

 

“Ik kan mijn gevoelens niet beschrijven”, glunderde het toptalent achteraf. “Ik had mezelf al enkele weken als doel gesteld om te scoren. En nu zijn het er meteen twee - dat is nog mooier.”

Wat de coach me vertelde voor mijn invalbeurt? Wees gewoon Mario.

Mario Stroeykens

Dat de spits net nú beslissend is, mag opvallend en onverwacht genoemd worden. Afgelopen vrijdag speelde hij namelijk nog met de beloften van Anderlecht tegen Virton.

 

“Vaak zien mensen zoiets als een degradatie, maar ik niet”, aldus Stroeykens, die Esposito en Raman onder druk zet in de pikorde. “Het is een goeie manier om matchritme te behouden. Wat de coach me vertelde voor mijn invalbeurt? (lacht) Wees gewoon Mario.”

 

Super Mario, dus. Was dit die langverwachte kickstart?