Ga naar de inhoud

Stijn Desmet opent sterk in Dutch Open Shorttrack : vijf keer gestart, vier zeges

 vr 7 oktober 2022 19:54
Stijn Desmet (archief).

Goed begonnen, is half gewonnen. Op de eerste dag van de Dutch Open Shorttrack won Stijn Desmet vier van zijn vijf nummers. Onze landgenoot begon zo ijzersterk aan zijn toernooi op de piste in Heerenveen. Zijn zus Hanne Desmet vond wisselende successen op de openingsdag in Nederland.

Stijn Desmet verscheen vrijdag op de Dutch Open Shorttrack in Heerenveen op drie individuele onderdelen aan de start. Met succes: zowel op de 1500, de 500 als de 1000 meter triomfeerde hij. Zo plaatste hij zich in die nummers feilloos voor het vervolg van het toernooi.

 

Met zijn zus Hanne, Ward Petré en Tineke den Dulk won Desmet vervolgens ook de kwartfinale van de 2000 meter mixed relay (aflossing). De laatste start, op de 5000 meter relay voor mannen, was er duidelijk één te veel. Met Adriaan Dewagtere, Pétré en Rino Vanhooren eindigde het Belgische kwartet in zijn kwartfinale als vijfde en laatste.   

 

Het verging Hanne Desmet net iets minder dan haar broer. Zij won de 1500 en de 1000 meter, maar werd op de 500 meter door een straf uitgeschakeld. In de halve finale van de 1500 meter heeft Desmet wel het gezelschap van Den Dulk, die zich als derde plaatste. 

 

Den Dulk en Alexandra Danneel, eerste en tweede, kwamen ook op de 500 meter een ronde verder. Pétré voegde zich via een tweede plaats in de reeksen op de 500 meter ook bij de betere schaatsers.    

 

België heeft voor de eerste editie van de Dutch Open Shorttrack, die tot en met zondag duurt, ook nog Enzo Proost afgevaardigd. Aan de wedstrijden doen shorttrackers uit zeven landen mee. Suzanne Schulting, de beste Nederlandse rijdster en meervoudig olympisch kampioene, meldde zich vrijdag af. Ze ondervindt last van een bijholteontsteking.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: