Ga naar de inhoud

LeBron James maakt nu al plannen voor pensioen: "Wil een NBA-team hebben in Las Vegas"

LeBron James begint deze maand aan zijn 20e seizoen in de NBA.

LeBron James heeft bevestigd wat al een poos gefluisterd werd in de wandelgangen van de NBA: de sterspeler van de LA Lakers wil na zijn carrière eigenaar worden van een nieuwe club in Las Vegas. Op een persbabbel richtte hij zich daarvoor rechtstreeks tot NBA-baas Adam Silver.

De 37-jarige LeBron James begint weldra aan zijn 20e seizoen in de NBA en heeft bij de LA Lakers nog een contract tot 2025. Maar James is naast basketballer ook zakenman en heeft ook al plannen voor de toekomst.

 

James, die al mede-eigenaar is van Liverpool FC en baseballclub Boston Red Sox, droomt luidop van een NBA-team in Las Vegas. Daarvoor zal hij wel sowieso moeten wachten tot na zijn basketbalpensioen, want volgens de huidige regels mag iemand niet tegelijk speler en eigenaar zijn van een club.

 

Maar dat het LeBron James menens is, bevestigde hij afgelopen nacht zelf op een persconferentie na een oefenwedstrijd in Las Vegas. "Ik zou heel graag een NBA-team naar Las Vegas brengen", vertelde de Lakers-speler aan de verzamelde pers.

 

James richtte zich vervolgens rechtstreeks tot NBA-baas Adam Silver. "Ik weet dat hij niet hier is, maar hij leest en ziet waarschijnlijk toch alles wat NBA-spelers zeggen. Dus, Adam: ik wil een NBA-team in Las Vegas. Dankjewel."

 

De NBA telt op dit ogenblik 30 teams. Adam Silver zette een poos geleden al de deur op een kier voor een mogelijke uitbreiding naar 32 teams, waarbij hij Las Vegas en Seattle noemde als voornaamste kandidaten voor een nieuwe NBA-club. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.