Ga naar de inhoud

Garcia Cortina sprint naar eerste zege van het seizoen in Gran Piemonte

Ivan Garcia Cortina (Movistar) mag eindelijk vieren.

Ivan Garcia Cortina (Movistar) heeft de concurrentie overklast in de sprint in Gran Piemonte. De Spanjaard was duidelijk sterker dan Matej Mohoric (Bahrain) en Alexis Vuillermoz (TotalEnergies). In de herfst pakt Garcia Cortina zijn eerste zege van het seizoen.

Een hertekend parcours zou van de Gran Piemonte een klassieke sprinterswedstrijd moeten maken. Maar van controle bij de grote ploegen was vandaag geen sprake.

 

Een groepje vroege vluchters legden een stevig tempo op, waardoor er scheuren ontstonden in het pak. De puist op 60 kilometer van de streep - Il Pilonetto - zorgde voor een extra schifting.

 

Matej Mohoric (Bahrain) en co jaagden het tempo de hoogte in, de echte snelle mannen - Cavendish, Kooij, Viviani en Nizzolo - moesten allemaal passen.

 

Een grote groep streed voor de overwinning. Tim Declercq trok de sprint aan, Ivan Garcia Cortina (Movistar) nam meesterlijk over. De Spanjaard moest heel wat meters goedmaken, maar Matej Mohoric en Alexis Vuillermoz (TotalEnergies) konden hem niet volgen.

 

Voor Garcia Cortina is het zijn eerste overwinning dit seizoen, meteen ook de eerste in ruim 2,5 jaar. Xandro Meurisse (Alpecin-Deceuninck) is de eerste Belg op plek 13.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.