Ga naar de inhoud

De Portugese dreun komt hard aan bij de Red Flames: "Ontgoocheling is groter dan in 2019"

Tessa Wullaert na het laatste fluitsignaal tegen Portugal.

Opnieuw geen WK. De Red Flames lieten zich niet van hun beste kant zien in Portugal en maakten geen aanspraak op de laatste barragewedstrijd tegen IJsland. De onverwachte eindhalte komt als een grote ontgoocheling: "We moeten er alweer uit leren", klinkt het bij Tessa Wullaert.

Wullaert: "Te weinig gecreëerd"

De prestatie van de Red Flames was niet goed genoeg voor een plaats op het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. "We hebben te weinig kansen gecreëerd", beaamde Tessa Wullaert achteraf. 

 

"Opnieuw krijgen we een doelpunt op stilstaande fase tegen, terwijl we weten dat Portugal op hoekschop de ballen in de tweede zone legt. We moeten daar veel scherper op verdedigen", kaartte ze de fouten aan. 

 

Dat Portugal verdiend gewonnen heeft, wil de aanvoerster niet horen: "Wij verdienden ook de overwinning. Ik had heel graag die verlengingen ingegaan, ook al stonden we met 10. In de tweede helft hadden we ruimte om te scoren."

Ik had heel graag die verlengingen ingegaan, ook al stonden we met 10. Ik geloof dat we ook konden winnen.

Tessa Wullaert

Wullaert nam het ook op voor Tysiak, die als invaller rood kreeg in de slotfase, waaruit onrechtstreeks het beslissende doelpunt viel. "De rode kaart van Amber was er één voor het team. Ze heeft er het best mogelijke uitgehaald, anders was het sowieso een doelpunt tegen."


Na het laatste fluitsignaal kregen Wullaert en co de tranen in de ogen: "De ontgoocheling is groter dan in 2019, omdat we beter zijn geworden. Maar de tegenstander is ook beter geworden."


"Alweer een les. We kunnen en moeten beter, we moeten blijven naar de toekomst kijken en ik hoop dat die toekomst met deze groep is, want de vibe zit goed."

 

We kunnen en moeten beter in de toekomst. Ik hoop dat die toekomst met deze groep is, want de vibe zit echt goed.

Tessa Wullaert

Serneels: "We kunnen vandaag nog niet over de toekomst praten"

Ook bondscoach Serneels was ontgoocheld achteraf: "Dat lijkt mij normaal."

 

"De wedstrijd hing af van enkele momenten. Er waren zowel momenten voor ons, die we moesten grijpen, als voor Portugal, waarin we geen doelpunt mochten slikken. Voor Portugal waren die momenten in het voordeel."

 

Serneels gaf toe dat de tegenstander van de Flames iets gretiger was: "Portugal was gezond agressief, op dit niveau kan je dat verwachten." 

 

Over de toekomst bleef de bondscoach op de oppervlakte: "Vandaag kunnen we niet over de toekomst praten, noch over sportieve uitdaging, noch over de toekomst van de meisjes."