Ga naar de inhoud

Vader Bäckstedt wordt ploegleider van Shari Bossuyt, niet van zijn dochters

 wo 5 oktober 2022 11:52
" "
Magnus Bäckstedt (47) won Parijs-Roubaix in 2004. Hij is de papa van Zoe en Elynor.

Nu zijn dochters op eigen wielerbenen staan, gaat Magnus Bäckstedt een nieuwe uitdaging aan: de 47-jarige Zweedse ex-renner wordt ploegleider bij het vrouwen-WorldTour-team Canyon/SRAM Racing. Opvallend: zijn dochters rijden niet voor het Duitse team, Shari Bossuyt wel.

Magnus Bäckstedt is het bekendst als renner voor zijn overwinning in Parijs-Roubaix in 2004, maar hij won ook een rit in de Tour en de Giro. Zijn dochters Elynor (20) en Zoe (18) stapten ook op de koersfiets.

Zoe was eerst actief bij het Belgische crossteam Acrog-Tormans, maar koerst sinds 1 augustus voor EF Education-TIBSCO-SVB, een Amerikaans WorldTour-team. Zoë is een toptalent, ze won vorige maand op het WK in Australië goud in de tijd- en wegrit bij de juniores.

Elynor, de derde op het WK 2019 voor juniores, koerst met Trek-Segafredo ook voor een Amerikaans team.

Maar vader Bäckstedt kiest voor een andere weg. Na zijn afscheid als renner was hij onder meer proftriatleet, werkzaam bij Britse wielerteams en gaf hij wielercommentaar.

Maar nu gaat hij voor weer een nieuw hoofdstuk: "Nu mijn 2 dochters op eigen benen staan in de grote wereld, was het voor mij het juiste moment om mijn eigen sportieve passie na te jagen."

Het zijn opwindende tijden voor het vrouwenwielrennen. Dat ik daar deel van kan uitmaken, maakt me blij en trots

Magnus Bäckstedt

"Ik ging actief op zoek naar een rol als ploegleider. En het klikte meteen met Ronny (Lauke, de teammanager van Canyon/SRAM, red)."

"We hebben dezelfde visie op heel wat zaken. Toen ik de rensters en de staf ontmoet had, wist ik dat dit de juiste plaats was voor mij."

"Het zijn opwindende tijden voor het vrouwenwielrennen. Dat ik daar deel van kan uitmaken, maakt me blij en trots."

Met 15 rensters uit 11 verschillende landen is Canyon/SRAM een bont gezelschap. Tiffany Cromwell (Aus), Chloé Dygert (VS), Lisa Klein (Dui) en Kasia Niewiadoma (Pol) zijn enkele bekende namen. Shari Bossuyt verdedigt de Belgische kleuren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.