Ga naar de inhoud

Het beeld van Guardiola dat boekdelen spreekt: Haaland blijft de wereld verbazen

Het veelzeggende duimpje van Guardiola.

Een verwonderde blik en het duimpje naar zijn doelpuntenmachine. Het beeld van een overdonderde Pep Guardiola na de zoveelste goal van Erling Haaland sprak boekdelen. Gelukkig, want veel synoniemen blijven er niet meer over om de Noor te beschrijven. Zijn statistieken worden steeds straffer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De bewuste scène van Pep Guardiola ging gisterenavond in sneltempo viraal. Zelfs de Spaanse coach leek niet te kunnen geloven dat Erling Haaland met zoveel gemak blijft scoren. Nummer 19 in 12 matchen voor City.

 

Waanzin.

 

De enige manier om de Noor momenteel van een nieuwe hattrickbal te houden? Een wissel bij rust. Anders was die vierde er zonder twijfel gekomen.

 

"Het was nochtans niet de bedoeling", vertelde Guardiola achteraf. "Maar Erling heeft al veel minuten gespeeld, dan is het beter om hem even te laten rusten."

 

Collega-trainer Jacob Neestrup maalde er evenwel niet om. Even daarvoor had de Kopenhagen-coach de schouders opgehaald toen er een vraag kwam over Haaland: "We konden er gewoon niks tegen doen."

Erling heeft gewoon dat aangeboren instinct, waardoor hij altijd op de ideale plek op het juiste moment staat.

Jack Grealish

Ook ploegmaat Jack Grealish stak na afloop zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Ik was gewoon aan het lachen op het veld", grijnsde de middenvelder. 

 

"Die man is niet te stoppen. Hun doelman zei me dat Erling niet menselijk is. Hij heeft gewoon dat aangeboren instinct, waardoor hij altijd op de ideale plek op het juiste moment staat. Wellicht de beste waar ik ooit mee samenspeelde."

Veel statistieken - ze zijn er in overvloed - bevestigen dat. Zo komt er op de leeftijd van Haaland (22 jaar en 76 dagen) niemand in de buurt van zijn doelpuntenproductie op het kampioenenbal.

 

Mbappé schoot bijvoorbeeld 4 keer minder raak en speelde nochtans bijna twintig matchen meer. Met Messi is het verschil zelfs nog groter.

Champions League-goals op 22 jaar en 76 dagen

Speler Goals Matchen
Erling Haaland 28 22
Kylian Mbappé 24 41
Lionel Messi 17 33
Karim Benzema 13 24
Javier Saviola 11 23

Cijferfetisjisten gaan nu al op zoek naar het volgende record dat de Noor kan breken. Want nummer 20 voor City wacht. Mogen de statistiekjes dit weekend al worden bovengehaald?