Ga naar de inhoud

Club-sensatie Jutgla, plots op de radar voor het WK, verrast Spanje: "We vielen van onze stoel"

 wo 5 oktober 2022 20:29
Jutgla schreeuwde gisteren zijn vreugde uit tegen Atlético.

Ironisch genoeg moesten ze tot in België komen om een landgenoot te ontdekken. Ferran Jutgla maakte tegen Atlético een blijvende indruk op Spaanse waarnemers. De media in zijn thuisland noemen de spits voorzichtig als WK-joker en begrijpen niet dat Barça hem zo makkelijk liet gaan.

Druk avondje voor de Spaanse journalisten in Jan Breydel. Naast treurartikels over het verlies van Atlético moesten ze onverwacht ook aandacht schenken aan een andere landgenoot.


De knalprestatie van Ferran Jutgla - goed voor een goal en assist - kon nu eenmaal niet genegeerd worden. In alle media viel er vandaag iets te lezen over de spits van Club Brugge. Van onbegrip dat Barça hem voor amper 5 miljoen verkocht tot ballonnetjes om hem te selecteren voor het komende WK.

 

Ook voor Marca-journalist David G. Medina, gisteren aanwezig in Brugge, was Jutgla een openbaring. "Hij heeft alle Spanjaarden verrast", benadrukt de Atlético-watcher.

 

"Kijk, wij volgen bij ons de Belgische competitie niet echt. Maar nu zagen we Ferran voor het eerst aan het werk en vielen we van onze stoel. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat geen enkele ploeg in La Liga hem wou deze zomer, want bij een subtopper zoals Sevilla zou hij vlot meekunnen."

Met zijn huidige niveau behoort Jutgla zeker tot de beste Spaanse aanvallers van het moment.

David G. Medina - Journalist Marca

En mag Jutgla ook dromen van een plekje op het WK in Qatar? De spits - in het verleden zelfs nooit geselecteerd voor de beloften - was wellicht niet concreet in beeld bij bondscoach Luis Enrique, maar kan straks misschien profiteren van de hype (en omstandigheden).

 

"Want Spanje heeft veel problemen voorin", weet Medina. "Oyarzabal, Gerard Moreno en Dani Olmo zijn geblesseerd. Bij Barcelona komt Ferran Torres dan weer niet aan de bak. Daardoor lijkt enkel Alvaro Morata zeker van een WK-ticket."

 

"Met zijn huidige niveau behoort Jutgla zeker tot de beste Spaanse aanvallers van het moment. Ik denk dat hij de preselectie - waar meer dan 25 namen in zitten - wel zal halen. Dan is het aan Jutgla om Enrique te overtuigen."

 

Maar eerst die volgende ronde van de Champions League binnenhalen met Club...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: