Ga naar de inhoud

Granfondospecialist Olivier Godfroid wordt wegrenner bij Baloise Trek Lions

 di 4 oktober 2022 16:02
Olivier Godfroid won dit jaar de Granfondo Mallorca 312.
Olivier Godfroid won dit jaar de Granfondo Mallorca 312.

Van een opvallende wielertransfer gesproken. De 28-jarige Olivier Godfroid verdedigt vanaf volgend seizoen op de weg de kleuren van Baloise Trek Lions, de ploeg van Sven Nys. Godfroid komt uit de Granfondo-wereld en won dit jaar de Mallorca 312 en de Granfondo op de Mont Ventoux.

Olivier Godfroid zal veel collega-granfondorenners doen dromen met zijn sprong naar het profpeloton.


Granfondo is een fietstocht voor cyclosportieven met tijdsregistratie. Elk jaar wint het aan populariteit.

 

België heeft heel wat toppers in Granfondo zoals Bart Van Damme, Job Sueters, Jakob Mignon, Maxim Pirard en Olivier Godfroid. Die laatste krijgt nu een kans bij de profs.

 

Godfroid maakte dit jaar sier met zeges in de Mallorca 312 en de Granfondo op de Mont Ventoux. In de Marmotte eindigde hij 3e boven op Alpe d'Huez.

Godfroid met Ivan Basso na zijn zege in de Mallorca 312.
Godfroid met Ivan Basso na zijn zege in de Mallorca 312.

Van voetballer tot triatleet tot profrenner

Het verhaal van Godfroid is bijzonder. Tot zijn 23e was hij voetballer, daarna richtte hij zich op triatlons.

 

"Pas in de lente van 2020 ben ik mij op het wielrennen beginnen toe te leggen. Ik had in de coronacrisis nood aan een nieuwe uitdaging en ben dan veel op de koersfiets gaan trainen", vertelt Godfroid.

 

Godfroid werkt tijdens de week als vertegenwoordiger van een schoenenmerk. Dat werk combineert hij met lange trainingen en Granfondo-wedstrijden.

 

"Ik reed voor het Van Mossel Cycling Team enkele wegwedstrijden en een aantal Granfondo's. Die lange duursinspanningen gaan me blijkbaar wel goed af."

 

Na een telefoontje van ploegleider Eric Braes (Baloise Trek Lions) en een bezoek aan het kantoor van de ploeg, was het contract in kannen en kruiken voor Godfroid.

 

“Ik ben heel dankbaar voor deze nieuwe uitdaging en hoop volgend seizoen een nieuwe stap op de weg te zetten. Ik kan al niet wachten tot de voorjaarsstage met de ploeg op Mallorca komende lente", kijkt Godfroid al vooruit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: