Ga naar de inhoud

Olav Kooij zet een 12e stempel op zijn spaarkaart in de Münsterland Giro

Olav Kooij (20) heeft nog eens bewezen dat hij een van de topsprinters in dit huidige peloton is. De Nederlander klopte een kransje gevestigde waarden in de Duitse eendagskoers in Münster. Kooij was heer en meester in een hectische finale.

De Sparkassen Münsterland Giro kon alleen maar uitdraaien op een massasprint en een uitgebreide lading topspurters kon zich nog eens uitleven in een van de laatste onderonsjes van dit jaar.

 

Op het gevaarlijke circuit raakten heel wat treintjes versnipperd. Olav Kooij, amper 20 jaar, stond wel zijn mannetje en ging er als een speer vandoor toen de zee openging.

 

De rest had geen antwoord in petto. Jasper Philipsen was runner-up, Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen moesten enkele verdiepingen lager voor de ereplaatsen sprinten. 

 

Voor Kooij is dit absoluut het seizoen van de doorbraak. Hij won al ritten in de Sarthe, Hongarije, de ZLM Tour, Polen en Denemarken.

 

Ook bij de teams lossen ze elkaar voor geen meter in de zegestand. Quick Step-Alpha Vinyl boekte vandaag zijn 47e zege met Davide Ballerini in Italië, Jumbo-Visma hijgt in de nek met 46 streepjes. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Sparkassen Münsterland Giro (1.Pro):
1. Olav Kooij (Ned) 206 km in 4u36'36"
2. Jasper Philipsen z.t.
3. Max Walscheid (Dui)  
4. Itamar Einhorn (Isr)  
5. Sam Bennett (Ier)  
6. Fabio Jakobsen (Ned)  
7. Dylan Groenewegen (Ned)  
8. Casper van Uden (Ned)  
9. Max Kanter (Dui)  
10. Milan Fretin