Ga naar de inhoud

Liveblog WK judo: Jorre Verstraeten en Ellen Salens strijden niet om de medailles

Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, is het toneel van het WK judo. Op de eerste dag kwamen met Ellen Salens en Jorre Verstraeten meteen twee Belgen in actie, maar ze werden allebei in hun tweede kamp uitgeschakeld.

Belgen op dag 1
Ellen Salens -48 kg  
Jorre Verstraeten -60 kg  
WK judo
09:56
Verstraeten uitgeschakeld

Geen eerste WK-medaille voor drievoudig EK-medaillist Jorre Verstraeten. De Italiaan Angelo Pantano domineerde grotendeels de kamp, maar toch haalde Verstraeten de golden score. Daarin was het al na enkele seconden afgelopen.

09:21
Verstraeten is goed gestart

Jorre Verstraeten heeft zijn eerste opdracht, tegen de piepjonge Oostenrijker Marcus Auer, met succes afgerond. Verstraeten kon wel pas in de verlengingen zijn tegenstander in een houdgreep knellen, goed voor ippon. In de volgende ronde treft Verstraeten de Italiaan Angelo Pantano.

09:18
Salens verliest tegen Europees kampioene

Ellen Salens is niet voorbij de tweede ronde geraakt. De Dominicaanse Estefania Soriano vormde in de eerste ronde geen problemen (waza-ari), maar Shirine Boukli maakte met ippon een einde aan de WK-dromen van Salens. Geen schande, want de Française won zowel in 2020 als 2022 de Europese titel in de klasse tot 48 kilogram.