Ga naar de inhoud

Filippo Ganna valt zaterdag het uurrecord aan met een ge-3D-printe bolide

 ma 3 oktober 2022 16:55

Zaterdagavond zet Filippo Ganna (26) eindelijk zijn tanden in het werelduurrecord. Bij zijn team Ineos Grenadiers en de partners laten ze uiteraard niets aan het toeval over. De Italiaanse straaljager kan in Grenchen rekenen op een revolutionaire fiets. 

Het hoofd en de benen zullen bepalen of Filippo Ganna zich zaterdagavond de nieuwe uurrecordhouder mag noemen, maar er zijn uiteraard nog veel andere factoren die een rol zullen spelen op de piste in Grenchen (Zwitserland).

 

Fietsconstructeur Pinarello heeft vandaag de fiets voorgesteld die Ganna in de geschiedenisboeken moet katapulteren.

 

De Italianen hebben schijnbaar alle stenen omgedraaid, want ze komen met een ongeziene tweewieler op de proppen: de Bolide F HR 3D is met een 3D-printer tot leven gewekt. 

 

Volgens Pinarello maakt de 3D printer het mogelijk om vormen en elementen aan te brengen die met de gewone carbon-technieken niet denkbaar zijn. Ook het ontwikkelingsproces werd danig ingekort. 

 

Zaterdagavond (20 u - 21 u) weten we of Ganna verder gaat dan de 55,548 km van voorloper Dan Bigham. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: