Ga naar de inhoud

Alaphilippe kleurt de koers, maar ploegmaat Ballerini viert in Coppa Bernocchi

Davide Ballerini mocht voor de 2e keer dit seizoen juichen.

Vijf dagen voor de Ronde van Lombardije heeft Davide Ballerini zijn snelle benen alvast eens getoond in de Italiaanse herfstklassieker Coppa Bernocchi. De Italiaan van Quick Step-Alpha Vinyl sprintte naar de 47e overwinning van het seizoen voor The Wolfpack.

Het rondje van 190,7 kilometer met start en finish in Legnano leek met een aanloopstrook van 30 km naar de streep op het lijf geschreven van de sprinters.

 

Maar niet iedereen legde zich zomaar neer bij dat scenario. Op een van de beklimmingen sprong een groepje met ronkende namen weg uit het peloton. Onder meer Julian Alaphilippe, Marc Hirschi, Matteo Trentin en Miguel Angel Lopez konden hun benen niet stilhouden.

 

Alaphilippe schudde vervolgens nog eens aan de boom en kreeg ploegmaat Ilan Van Wilder mee als gezelschap. Ze deden er samen met onder meer Marc Hirschi en Jhonatan Narvaez alles aan om uit de greep van het peloton te blijven.

 

Op ruim 10 kilometer van de streep moest Quick Step-Alpha Vinyl het geweer alsnog van schouder veranderen en op de sprint van Ballerini rekenen. Met succes, de Italiaan werd gelanceerd door Mauri Vansevenant en hield onder meer landgenoot Trentin af.

 

Ballerini, vorig jaar nog de winnaar van de Omloop, volgt op de erelijst zijn ploegmakker Remco Evenepoel op. De wereldkampioen verkoos dit jaar niet te starten. 

Uitslag

  1. Davide Ballerini (Ita) in 4u18'01"
  2. Corbin Strong (NZl) 
  3. Stefano Oldani (Ita)
  4. Matteo Trentin (Ita)
  5. Ivan Garcia Cortina (Spa)
  6. Robert Stannard (Aus)
  7. Christian Scaroni (Ita)
  8. Davide Bais (Ita)
  9. Andrea Vendrame (Ita)
  10. Magnus Cort (Den)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.