Ga naar de inhoud

De Lie valt, Merlier zit gevangen en Zingle is de lachende derde

Geen sprinter, wel een puncher heeft de lastige Famenne Ardenne Classic gewonnen. De Fransman Axel Zingle (Cofidis) won de sprint van uitgetelde mannetjes. Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) kwam in de slotkilometer ten val, Tim Merlier (Alpecin-Deceuninck) zat aan de nadarhekken ingesloten. 

Lotto-Soudal had het niet onder de markt om de aanvallers monddood te maken in de gietende regen, maar op de lastige omloop leken de ploegmaats van Arnaud De Lie de rode loper uit te rollen.

 

Die was evenwel glibberig en bij een bocht naar rechts verslikte de neoprof zich. Als een echte crosser in de materiaalpost sprong hij razendsnel weer op zijn fiets, maar een terugkeer was uitgesloten.

 

Dat klonk als muziek in de oren van Tim Merlier, die voor het eerst sinds het BK nog eens wilde winnen.

Merlier koos de rechterkant van de baan en zat een drietal keer klem aan de dranghekken. Met een beetje ruimte zou hij (wellicht) met lengtes gewonnen hebben, maar Merlier gokte dus verkeerd.

 

Dan pakte de 23-jarige Axel Zingle als voormalig skiër het beter aan. Aan de overkant ging de zee open en de Fransman, bezig aan een uitstekend najaar, won de sprint van een trosje afgepeigerde renners.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Lie: "Jammer, want ik voelde me goed"

"Natuurlijk is dit een ontgoocheling", reageerde Arnaud De Lie, die uiteindelijk nog 15e werd na zijn crash. "Ik heb misschien een klein foutje gemaakt bij die val."

 

"Door de adrenaline zat ik snel weer op mijn fiets, maar ik kon niet meer sprinten voor de zege. Ik voelde me echt goed en dit is dus jammer. Gelukkig heb ik niet te veel pijn en kan ik dinsdag koersen in Binche."

 

Amaury Capiot werd runner-up. "Ik wilde aantrekken voor ploegmakker Hugo Hofstetter, maar dat draaide wat in de soep. Jammer."

 

"Ik ging zelf aan en ik ben verrast dat ik 2e eindigde. Als ik 100 procent voor mijn sprint was gegaan, dan denk ik dat ik een kans had gemaakt. Het is toch wat bitter."

 

"Ik kom al enkele weken dicht bij een zege, maar ik volg de richtlijnen van de ploeg. Ik heb dinsdag in Binche en zondag in Parijs-Tours nog een kans."

Uitslag Famenne Ardenne Classic (1.1):
1. Axel Zingle (Fra) 188 km in 4u26'14"
2. Amaury Capiot z.t.
3. Oliver Naesen  
4. Hugo Hofstetter (Fra)  
5. Hugo Page (Fra)  
6. Jenthe Biermans  
7. Tim Merlier  
8. Edward Theuns  
9. Guillaume Boivin (Can)  
10. Rory Townsend (Ier)  
15. Arnaud De Lie