Ga naar de inhoud

Spion in het peloton: "Bij degradatie van Lotto-Soudal kunnen interessante renners op de markt komen"

 vr 30 september 2022 12:13
Onze spion geeft ons een inkijkje in de buik van het peloton.
Onze spion geeft ons een inkijkje in de buik van het peloton.

Onze spion in het peloton genoot van een fenomenaal jaar voor het Belgische wielrennen. Maar hij ziet ook enkele landgenoten zonder contract die in paniek zijn. En welke gevolgen zou een mogelijke degradatie van Lotto-Soudal hebben?

In het Belgische peloton heerst momenteel de euforie rond Remco.

 

Ook minder leuke thema's rollen over de tongen zoals de degradatie van Lotto-Soudal en renners die nog geen contract hebben voor volgend seizoen.

 

Timothy Dupont, bijvoorbeeld, heeft nog geen ploeg gevonden. Hij is nochtans iemand die van goudwaarde is in het huidige puntensysteem: "Pongsje" wint elk jaar zijn koers en plaatst zich geregeld in de top 10.

 

Als er nu 10 renners zijn die nog geen team hebben, zal dat bij 7 à 8 man wel nog in orde komen. De vraag is aan welk loon. Dat is niet altijd even plezant.

Als Arnaud De Lie zou vertrekken, zet je misschien iets in gang.

Spion in het peloton

Ik vind het wel straf dat er nog zoveel renners zoekende zijn. De teams voor 2023 zitten nu veel minder vol dan anders in deze periode van het jaar.

 

Dat heeft onder meer te maken met de mogelijke degradatie van Lotto-Soudal. Enkele teams wachten af welke renners er contractueel nog kunnen vrijkomen.

 

Als Lotto-Soudal degradeert, mogen bepaalde renners kiezen om andere oorden op te zoeken. Teams kunnen zo misschien nog een topper of interessante renner strikken.

Caleb Ewan heeft enkele maanden geleden al gezegd dat hij ook bij degradatie van Lotto-Soudal de ploeg trouw zou blijven. Als zo iemand blijft, zullen veel andere renners misschien wel volgen.

 

Maar als Arnaud De Lie zou vertrekken, zet je misschien iets in gang.

Arnaud De Lie mocht dit seizoen al 9 keer zijn zegegebaar maken.

Van Aert zorgde voor strafste prestatie

2022 was in elk geval een "grand cru"-jaar voor het Belgische wielrennen.

 

De manier waarop Remco Luik, San Sebastian en het WK won, was fenomenaal en bijna telkens op dezelfde manier. Iedereen doodnijpen en alleen aankomen.

 

Het strafste wat ik gezien heb, was de ritzege van de gele Wout van Aert in Calais. Zo uithalen op de Cap Blanc Nez en dan nog een tijdrit van 10 kilometer uit zijn benen schudden.

 

Ik heb wattages gezien van die etappe en er is toen heel hard gereden. Dat heb ik zelden gezien in mijn leven.

Gerelateerd: