Ga naar de inhoud

Oliver Naesen wint zijn thuismatch niet, Gilles De Wilde is de sterkste in Berlare

 wo 28 september 2022 18:13

Oliver Naesen heeft de Memorial Fred De Bruyne niet voor de 6e keer kunnen winnen. Naesen was uiteraard de trekpleister bij de kermiskoers in zijn thuisbasis Berlare, maar moest vrede nemen met de 6e plaats. Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen-Baloise) was de sfeerspons. 

In aanloop naar de laatste koersen van zijn seizoen (Famenne Classic, Binche-Chimay-Binche en Parijs-Tours) wilde Oliver Naesen nog eens juichen in zijn thuishaven Berlare, maar dat is dus niet gelukt.

 

Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog. Net voor het ingaan van de tweede ronde trokken Theuns en Teunissen in de aanval. Wat verder sloot ook de Brit Mark Stewart aan. Vanuit het peloton kwam een tegenreactie. 

 

24 renners zonderden zich af van de grote groep en gingen op jacht naar de vroege vluchters. Voorin bleef het tempo rond het gemiddelde van 48 kilometer per uur schommelen en met nog vijf ronden voor de boeg had een kopgroep van nog 25 renners een minuut voorsprong op de grote groep. 

 

In de slotronde spatte de kopgroep uit elkaar. Naesen, De Bondt, De Wilde, Theuns, Teunissen en Leroux bleken de sterksten en zouden sprinten voor de zege.

 

Uitslag Memorial Fred De Bruyne:
1. Gilles De Wilde - 161 km in 3u18'36"
2. Samuel Leroux (Fra) - z.t.
3. Edward Theuns
4. Mike Teunissen (Ned)
5. Dries De Bondt
6. Oliver Naesen - op 6"