Ga naar de inhoud

Matthias Casse voor WK: "Moment om te bewijzen dat ik nog altijd de beste van de wereld ben"

 di 4 oktober 2022 11:19
Matthias Casse is titelverdediger op het WK.

Matthias Casse (25) gaat eind deze week in Oezbekistan op zoek naar nieuw WK-goud. De titelverdediger voelt extra druk, maar is klaar om de strijd aan te gaan. "Ik heb er heel hard voor gewerkt, maar één klein foutje kan genoeg zijn om naar huis te vertrekken", blikt hij vooruit. 

"Ik heb er zin in", zegt Matthias Casse kort voor het WK in Tasjkent. Na zijn titel van vorig jaar in Boedapest is de status van Casse, die in de -81 kg kampt, veranderd.

 

"Titelverdediger zijn, geeft toch wel een ander gevoel. Het is leuk, maar er komt extra druk bij. Ik word meer geviseerd. Het wordt niet gemakkelijk, dat is zeker."

 

Casse wil in de laatste rechte lijn nog een gezonde mix aanhouden tussen amusement, focus en trainingsarbeid.

 

Dat de sfeer vorig jaar "enorm goed" was, heeft toen ook tot succes geleid. "We waren ontspannen en dat heb je ook nodig."

 

"Het WK vorig jaar was toen voorbereiding op Tokio. Het grote doel volgde een paar maanden later met de Spelen. Maar dit WK is nu het hoofddoel. Dat is een andere ingesteldheid."

Ik heb er heel hard voor gewerkt om mijn kansen op goud zo groot mogelijk te houden.

Matthias Casse

Is alles naast goud dan een ontgoocheling? "De titel verlengen is het doel, maar bij een andere medaille kan ik ook goed gewerkt hebben."

 

"Eén klein foutje kan genoeg zijn om naar huis te vertrekken. Ik heb er heel hard voor gewerkt om mijn kansen op goud zo groot mogelijk te houden."

 

"Maar de puzzel moet passen en geluk speelt ook mee. Denk maar aan de loting. En soms word je wakker en draait het vierkant."

"Er is geen geheim om kampioen te worden"

Wordt Matthias Casse soms ook wakker van Tato Grigalasjvili? De Georgiër vloerde Casse eind april op het EK in Sofia in de finale.

 

"Neen, ik droom liever over andere dingen", glimlacht Casse. "Hij is nu een van mijn vele sterke concurrenten. Hij is de nummer één van de wereld, maar dat kan na het WK omgedraaid zijn. Al is het geen doel op zich."

 

Casse, 's werelds nummer 2, kent zijn tegenstander door en door ("Hij is sterk en explosief, maar ik denk dat ik sterker en constanter ben"), maar waarschuwt dat een bisnummer niet vanzelfsprekend is.

 

"Er is geen geheim om kampioen te worden: hard werken en dan volgen de resultaten wel. Ik moet uitgaan van mijn eigen kracht."

 

Na zijn brons op de Spelen wil Casse wel de puntjes op de i zetten. "Dit is het moment om te bewijzen dat ik nog altijd de beste van de wereld ben."