Ga naar de inhoud

Massa volk verwelkomt Evenepoel: "Vanavond trouwkostuum kiezen, da's stressvoller dan WK van zondag"

 di 27 september 2022 14:24
" "
Eindelijk weer thuis: in zijn regenboogtrui, het goud om zijn hals en met de glimlach.

Remco Evenepoel is voor het eerst in 6 weken weer in het land, maar hij was niet alleen in de aankomsthal van Zaventem. De Vuelta-winnaar en wereldkampioen was onder de indruk van de honderden fans. De eerste knuffel was voor verloofde Oumi en zijn ouders, daarna nam hij afscheid van teammaats en coach, sprak kort met de pers en weg was hij. Want hij moet nog een trouwkostuum gaan kiezen.

Om 13.30 uur landde de Emirates-vlucht vanuit Dubai, daarna was het nog 3 kwartier wachten op de Belgen. Yves Lampaert kwam het eerst naar buiten en vloog naar zoontje Aloïs. De andere Belgische renners én de bondscoach vormden een erehaag voor Remco Evenepoel, die als laatste - in zijn WK-trui, met goud om zijn nek en met de glimlach - de hal binnenstapte.

Hij liet zich de luide aanmoedigingen welgevallen. Als eerste viel hij zijn verloofde Oumi in de armen, met wie hij over 2 weken gaat trouwen. Daarna volgden knuffels voor de mama en papa.

De youngster oogde vermoeid, maar zijn ogen twinkelden. Na handtekeningen voor enkele kinderen en begroetingen van familie en vrienden, werkte hij zich door de fotografen en cameraploegen, en nam hij even tijd voor de pers.

Ik had iets verwacht, maar dit niet. Het is geweldig

Remco Evenepoel over zijn ontvangst

Te midden de chaotische drukte bewaarde Evenepoel altijd zijn rust en cool. Hij antwoordde kort in het Nederlands en Frans. "Ik had iets verwacht, maar dit niet. Na dit weet ik niet wat ik zondag moet verwachten." Dan wordt de 22-jarige van Schepdaal gehuldigd op de Grote Markt in Brussel.

Hij wou vooral snel naar huis. Maar wat gaat hij vandaag nog doen? "Ik moet vanavond nog een trouwkostuum kiezen. Dat is inderdaad nog mijn eerste job straks. Dat is nog stressvoller dan de wedstrijd van zondag. Maar ik laat mijn moeder alles kiezen."

Dinsdag showt hij zijn WK-trui in Binche: "Dat is de avond van het WK al beslist. Die trui zal heel wat vermoeidheid wegnemen, puur door de emotie en de euforie. Die laatste koers van Phil (Gilbert, red) en Iljo (Keisse, red) zal een speciaal moment worden."

"Maar ik ga nu rustig naar huis om wat bij te praten met de mensen die ik lang niet gezien heb." En weg was hij. Nog geen kwartier na zijn intrede stapte hij de roltrap op, begeleid door politie en veiligheidsmensen.

 

Radiozender MNM trakteerde de wereldkampioen trouwens op de luchthaven al op zijn lievelingseten. Geen tofu of spaghetti, maar frietjes met een viandel.

Het ging richting woonplaats Schepdaal, waar hij ook tijd maakte om de fans te begroeten in café In de Rustberg.


"Ik zal niet zeggen dat ik word geleefd, want ik heb geen reden om negatief te zijn", zei een duidelijk vermoeide Evenepoel bij de nieuwe volkstoeloop.


"Ik zal deze week zo weinig mogelijk op me laten afkomen. Ik moet nog een beetje in vorm blijven voor de koers in Binche van dinsdag. Nog een weekje gedisciplineerd en daarna trouwen en vakantie nemen."

aankomst wereldkampioen Remco Evenepoel

17:44

Evenepoel komt straattekeningen bewonderen

17:31

Evenepoel gaat op foto en slaat babbeltje met fans in café Rustberg: "Dit kost nu allemaal geen moeite"

15:47

Evenepoel is ondertussen ook al aangekomen in Schepdaal

15:46
15:46
15:45
15:44
15:43
15:42
15:10

Kopecky: "Verrast dat hier ook veel mensen voor mij stonden"

15:00

Vanthourenhout: "Van een geweldige ontvangst gesproken"

14:47

MNM heeft frietjes mee voor Evenepoel

14:46
14:45
14:40

Evenepoel: "Ik had iets verwacht, maar dit niet"

14:39
14:34
14:32

Livestreams afgelopen

Het was een kort, maar krachtige rentree van Evenepoel en de Belgen. Zij mogen nu in alle rust hun Australische avontuur én de lange vlucht thuis bij familie en vrienden verwerken.

14:30

De renners van dit WK proberen me te overtuigen om hen volgend jaar weer mee te nemen. Ze hebben alvast hun visitekaartje afgegeven.

Bondscoach Sven Vanthourenhout
14:29

Zo'n ontvangst is dik verdiend voor Remco. Ik hoop dat hij er ook wat kan van genieten. Want dit is niet alledaags.

Bondscoach Sven Vanthourenhout
14:28
14:28
14:27

En weg is Remco

Na kort wat vragen van de pers beantwoord te hebben, stapt Evenepoel op de roltrap, omringd door politie en veiligheidsmensen.

"Ik ga nu rustig naar huis om wat bij te praten met de mensen die ik lang niet gezien heb."

14:27

Remco en Oumi geven elkaar een dikke knuffel

14:26

Ik moet vanavond nog een trouwkostuum kiezen. Dat is nog meer stress dan de wedstrijd van zondag. Maar ik laat de keuze volledig aan mijn moeder over.

Remco Evenepoel
14:26
14:24

Ik had iets verwacht, maar dit niet. Na dit weet ik niet wat ik zondag (huldiging op Grote Markt in Brussel, red) moet verwachten.

Remco Evenepoel
14:23

De wereldkampioen is terug in het land! "Merci Remco, merci!"

14:21

Chaotisch

De belangstelling is enorm. Er is bijna geen doorkomen aan door de fotografen en cameraploegen, voorlopig krijgen we nog geen interview van de wereldkampioen.

Hij deelt hier en daar handtekeningen uit en valt vrienden en familie in de armen.

14:18

Het blijft heel rustig. Wielrenners zijn zo

Christophe Vandegoor
14:17

"Merci, Remco"

We Are the Champions klinkt door de luidsprekers. "Merci, Remco" galmt uit de kelen van de fans.

Evenepoel gaat nog een laatste keer op de foto van teammaats en bondscoach, ook Lotte Kopecky poseert mee.

De renners nemen afscheid van elkaar.

14:15

Erehaag voor Remco

De wereldkampioen is daar - mét de glimlach - in zijn WK-trui en met het goud om de nek! De eerste knuffel is voor verloofde Oumi.

Daarna komen de papa en mama aan de beurt. Evenepoel blijft er koel bij.

De Aloïs Lampaert krijgt een aai over zijn wang.

14:13

Daar komen de Belgen!

Lampaert pakt zijn zoon vast. We zien ook de andere renners en de bondscoach. Ze krijgen knuffels van papa en mama Evenepoel.

14:08

Bemanning Emirates

Luchtvaartkenner Riadh Bahri heeft de bemanning van de Emirates-vlucht al zien buitenkomen, dus de passagiers zullen niet lang meer op zich laten wachten.

14:07

Remco is van ons, olé, olé!!!

Fans in aankomsthal
14:04

De vergelijking met Eddy Merckx is - in deze context - terecht. Vooral in de manier waarop.

Christophe Vandegoor in VRT NWS Live
14:02
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:01

Ook de familie moet nog even geduld oefenen

13:52

Livestreams lopen

U hoeft hier niets te missen van de triomfantelijke terugkeer van de Vuelta+WK-winnaar.

We hebben een camera in de aankomsthal, waarmee we streamen, én bieden ook VRT NWS Live in stream aan, waar Riadh Bahri en wielerjournalist Christophe Vandegoor de thuiskomst van commentaar voorzien.

Vandegoor geeft ook duiding bij de prestaties van Evenepoel. Die werd de eerste Belg in 44 jaar die een grote ronde kon winnen en deed daar 2 weken later het WK bovenop. Ook het goeie WK - in de breedte - van de Belgen komt aan bod. Ons land pakte 6 WK-plakken.

13:50

Honderden fans

Over enkele ogenblikken zal je jonge wereldkampioen, de eerste in 10 jaar voor ons land, de aankomsthal binnenstappen. Hij zal er verwelkomd worden door honderden familie/vrienden/fans/wielerliefhebbers.

De sfeer zit er goed in. Al is er nu even wat stilte voor de storm.

13:37

Vader Evenepoel: “Het maakt iets los bij de mensen blijkbaar”

13:29

Veilig geland!

Vlucht EK183 van Emirates is geland. Na een trip van 5.150 km en 6,5 uur vanuit Dubai kunnen Evenepoel en co. zo meteen ontschepen.

13:23

Pa Evenepoel: "Remco gaat vandaag nog trouwkostuum passen en trainen"

Na alle drukte en emoties van de voorbije dagen is Remco Evenepoel nog geen echte rust gegund. Vader Patrick verklapte aan onze man wat er nog op het programma staat: "Hij gaat straks nog zijn trouwkostuum passen, net als ik trouwens." Evenepoel trouwt in het weekend van 8 en 9 oktober.

"Daarna zullen we thuis wat kunnen bijpraten, maar hij zal ook nog wat gaan trainen. Want hij zal dinsdag nog meerijden in Binche voor het afscheid van Iljo Keisse en Philippe Gilbert. Dat wou hij absoluut doen voor die 2 kampioenen. Chapeau."

Van de luchthaven zal het straks eerst naar café In de Rustberg gaan, naast de ouderlijke woning in Schepdaal. Daar wacht een ontmoeting met de fans.

13:22

Wij kijken er als ouder vooral naar uit om ons kind terug te zien, niet de renner. Ik denk dat alle ouders wel weten wat ik bedoel

Papa Patrick Evenepoel
13:10

Dit is fantastisch om te zien. Het brengt wat los bij de mensen...

Papa Patrick Evenepoel
13:10

Sfeer zit goed op de luchthaven

13:09

Natuurlijk is dit iets waar je als grootouder trots op bent. Dit is wellicht al lang een droom van hem. Zoals José De Cauwer altijd zegt: fenomenaal. Als hij vertrekt, is hij weg, daar zijn we gerust in. Hoe ik hem moet omschrijven? Superman, hé.

Oma Evenepoel
13:03

ETA 13.30 uur

Het vliegtuig met de Belgische delegatie vanuit Dubai hangt boven Duitsland. Het wordt om 13.30 uur in Zaventem verwacht.

13:02

“Ik zeg altijd: Eddy is back!” & Oma: "Fenomenaal. Hij is Superman, hé"

13:02

Feestje in de aankomsthal

12:44

“Remco is een sympathieke kadee”

12:42

“Iedereen is nog altijd overmand door emoties”

12:41

“Een diehard fan is overal: alles voor Remco”

12:37

“Stonden hier ook al toen hij wereldkampioen was bij de junioren”

12:23

De fans in Zaventem halen al de spandoeken boven

12:20
10:25
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
09:17

13.20 uur

Remco Evenepoel zet vanmiddag voor het eerst weer voet op Belgische bodem in meer dan een maand mét 2 trofeeën in zijn koffer: de eindzege in de Vuelta én de regenboogtrui. Van Spanje vloog hij immers meteen door naar Australië.

Het vliegtuig van de 22-jarige wereldkampioen landt normaal om 13.20 uur op Zaventem. Bij hem zit natuurlijk ook een groot deel van de rest van de delegatie.