Ga naar de inhoud

Bart Swings trekt met positieve vibe het ijs op: "Vleugels en motivatie na Berlijn"

 di 27 september 2022 17:00

Met een 8e zege in de marathon van Berlijn heeft Bart Swings zaterdag een punt gezet achter zijn skeelerseizoen. De olympische kampioen op de massastart focust zich nu op het ijs. "Het WK afstanden in maart is het grote doel", zegt onze landgenoot. 

Zaterdag was Bart Swings voor de zoveelste keer heer en meester in Berlijn. Hij beëindigde zijn skeelerseizoen dus met een uitroepteken.

 

"Ik heb er enorm van genoten", vertelt Swings over de voorbije maanden. "Door de Spelen lag de focus vorig jaar meer op het ijs en door covid waren er ook weinig skeelercompetities."

 

"Ik keek uit naar de vele wedstrijden, maar in het begin van het seizoen liep het even mis door een liesscheur."

 

"Ik kon me wel goed voorbereiden op de Wereldspelen deze zomer en de resultaten waren beter dan verwacht met 4 keer goud."

 

"Het was een topseizoen en ik kan nu zeker stoppen op een hoogtepunt. Berlijn is de mooiste marathon in onze sport en die 8e zege geeft me vleugels en motivatie."

"Er is nog werk, maar de fysieke basis zit goed"

Motivatie die Bart Swings meeneemt naar het ijs. Deze week is hij vertrokken naar Heerenveen, waar hij weer van maandag tot en met vrijdag zal trainen.

 

"Mijn skeelerzomer was goed, maar dat wil niet zeggen dat ik ook op het ijs supergoed zal presteren."

 

"Ik heb in het verleden al een goeie zomer gehad en daarna een mindere winter of net omgekeerd. Al doet de positieve vibe wel deugd."

 

"Ik weet wel dat er nog veel werk is, maar mijn fysieke basis zit goed. Ik heb een goeie zomer gedraaid en kan op deze manier de winter instappen."

 

"Ik heb nog anderhalve maand tot de eerste Wereldbeker om mijn schaatstechniek bij te schaven, maar het echte doel is het WK afstanden in Heerenveen in maart. Dat is nog een lange periode om te pieken."

Mijn skeelerzomer was goed, maar dat wil niet zeggen dat ik ook op het ijs supergoed zal presteren. Al doet de positieve vibe wel deugd.

Bart Swings
Gerelateerd: