Larnaca (Cyp) Antwerp Giants 60-76

Na Antwerp Giants moet ook Kangoeroes Mechelen het Europese strijdtoneel verlaten

wo 30 november 2022 22:27
Mechelen maakte nooit aanspraak op de zege in de laatste groepsmatch.

Voor Mechelen en Antwerp Giants is het verhaal in de FIBA Europe Cup geschreven. Beide teams sloten hun Europese avontuur af met een nederlaag.

Geen mirakel voor Mechelen

Met minstens 26 punten verschil winnen. Dat was de enige manier voor Kangoeroes Mechelen om nog door te stoten naar de volgende ronde.

Tegen het Roemeense team CSM Oradea hinkte Mechelen al snel achterop. Bij de rust stonden de Belgen 13 punten in het krijt. Dat gat werd niet meer gedicht. Eindstand: 72-86 voor Oradea.

Mechelen eindigt net als Antwerp Giants 3e in haar groep. Dat betekent dat het einde verhaal is in de Europe Cup, want enkel de top 2 van elke groep mag naar de volgende ronde.

29/11/22
21:18

Hapoel Haifa - Antwerp Giants: 75-64 (rust: 36-35)

Quarters: 13-23, 23-12, 21-17, 18-12

21:13

Antwerp Giants kan Europese toneel niet met zege verlaten

Antwerp heeft zijn laatste groepswedstrijd in de Europe Cup verloren. De Giants moesten het hoofd buigen voor het Israëlische Hapoel Haifa met 75-64. Antwerp was voor het duel al zeker van de uitschakeling

Het team van Ivica Skelin begon prima aan de partij en stond na het eerste kwart 13-23 voor, maar in het tweede kwart draaide de thuisploeg de rollen om voor een 36-35 ruststand.

In het derde kwart (21-17) trok Haifa het laken naar zich toe, waarna Antwerp in het slotkwart (18-12) geen vuist meer kon maken en de kloof verder zag oplopen. Royce Hamm kwam bij de Giants tot zestien punten.

23/11/22
22:28

Winnende Giants zijn uitgeschakeld

Antwerp Giants begon als een wervelwind tegen groepsleider Gaziantep en had aan de rust al een kloof geslagen van 22 punten. Na een moeilijk 3e kwart hielden de Giants de punten thuis: 87-75.

Ondanks die zege zijn de Giants een speeldag voor het einde al uitgeschakeld.

De top 2 van elke groep stoot door naar de volgende ronde. De Giants staan 3e en kunnen nummer 2 Gaziantep niet meer voorbijsteken omdat het andere onderlinge duel met de Turken verloren werd met 19 punten verschil. (Vandaag wonnen de Giants met 12 punten verschil).

Mechelen slikt tweede nederlaag

Mechelen heeft zijn tweede nederlaag geleden op bezoek bij het Franse Cholet: 89-69. Na het eerste kwart (12-23) was er voor de troepen van Kristof Michiels geen vuiltje aan de lucht, maar in het tweede kwart peuzelden de gastheren aan de achterstand voor een 39-43 ruststand.

In het derde (23-11) en vierde kwart (27-15) brak de veer helemaal bij Mechelen. Domien Loubry scoorde veertien punten voor de Kangoeroes.

3e overwinning voor Mechelen

3 op 4 voor Mechelen: een briljant eerste en derde kwarter hebben Mechelen een nieuwe Europese zege opgeleverd. Rilski, de rode lantaarn, verloor voor de 4e keer. Mechelen hijgt zo in de nek van groepsleider Oradea.

Antwerp laat zich de kaas nog van het brood eten

De Antwerp Giants zijn tegen hun 3e nederlaag in 4 matchen aangelopen en dit was net als vorige week eentje die vermeden kon worden.

De Giants hadden halfweg een kloof van 13 punten te pakken. Die brokkelde in het derde kwart al een beetje af en in het laatste kwart stortte de thuisploeg helemaal in.

De bezoekers gingen er nog op en over.

21:54

Antwerp-Gmunden: 87-90

Quarters: 25-21, 30-21, 18-22, 14-26

Topschutters Antwerp Giants: Upshaw 17 ptn, Woodson 16 ptn, De Ridder 14 ptn, Hamm 13 ptn

26/10/22
22:04

Buzzer beater doet Antwerp de das om

Pijnlijke nederlaag voor de Antwerp Giants, die bijna de hele match tegen Hapoel Haifa aan de leiding stonden, maar door een ultieme driepunter van Amit Simhon alsnog verloren met 55-56. Antwerp blijft wel 3e in de groep, maar ziet Hapoel en Gaziantep verder weglopen.