Ga naar de inhoud

20-voudig Engels international Fabian Delph, amper 32, stopt met voetballen

 di 27 september 2022 20:07

Fabian Delph heeft beslist om er op zijn 32e al een punt achter te zetten. De middenvelder speelde met Engeland onder meer tegen België op het WK in Rusland en wist aan de zijde van Kompany en De Bruyne 2 keer kampioen te worden met Manchester City.

Fabian Delph kon zich pas op zijn 24e opwerpen als onbetwiste basisspeler in de Premier League, bij Aston Villa. Iets meer dan een jaar later kwam zijn carrière in een stroomversnelling, toen hij voor het eerst werd opgeroepen en een transfer naar het sterrenteam van Manchester City versierde.

 

Delph had bij City moeite om boven het niveau van waterdrager uit te stijgen, al bleef hij bij de nationale ploeg wel veel kansen krijgen. Hij miste het EK in Frankrijk door een blessure, maar was er 2 jaar later in Rusland wel bij, toen de Engelsen het onder meer tegen België opnamen en tot de halve finales reikten.

 

Het einde van de carrière van Delph kwam er onverwachts snel. Zijn overstap naar Everton was geen succes. Hij kon er dan ook niet op een nieuw contract rekenen. Ook de zoektocht naar een nieuwe club leverde niets op, dus besloot hij er maar de brui aan te geven, amper 32 jaar jong.

"Ik kondig mijn voetbalpensioen aan met niets dan blijdschap en dankbaarheid voor wat dit fantastische spelletje mij heeft gegeven."

Er viel vandaag overigens nog pensioennieuws te rapen: op zijn 35e heeft John Obi Mikel zijn afscheid aangekondigd. 

 

De Nigeriaan speelde tussen 2006 en 2017 372 matchen bij Chelsea. Hij won er 2 Engelse titels, 1 keer de Champions League, 1 keer de Europa League en 4 keer de FA Cup. Ook de Afrika Cup staat op zijn palmares. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.