Ga naar de inhoud

Ook Milan Vader keert bijna half jaar na doodsmak terug in Kroatië

 ma 26 september 2022 18:32
" "
Milan Vader begin dit jaar. In april was zijn toestand even kritiek na een val in het Baskenland.

Niet alleen Jonas Vingegaard keert in Kroatië terug in competitie voor Jumbo-Visma, ook voor Milan Vader wordt de CRO Race morgen een nieuw begin. De 26-jarige Nederlander lag in april bijna 2 weken in coma na een zware val in de Ronde van het Baskenland.

Vader, die vorig jaar op de mountainbike meedeed aan de Olympische Spelen van Tokio, ging tijdens de vijfde etappe in het Baskenland in een afdaling hard onderuit. Zijn toestand was kritiek: hij liep diverse breuken in zijn bovenlijf op en kreeg stents in zijn halsslagaders geplaatst.

Pas 2 weken na de val werd hij weer wakker. Na enkele weken in het ziekenhuis van Bilbao werd hij overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam om verder te werken aan zijn herstel. Hij moest alles vanaf nul weer leren. Begin juni maakte hij voor het eerst weer een fietstochtje buiten.

De renner van Jumbo-Visma keerde onlangs nog even terug in Bilbao om het ziekenhuispersoneel te bedanken. "Zij hebben mijn leven gered. Ze zijn de helden van mij en vele anderen", schreef Vader op Instagram.

Hij behoort tot de 7 renners die voor Jumbo-Visma meedoen aan de Ronde van Kroatië. Jonas Vingegaard is de kopman. De Deen komt voor het eerst sinds zijn Tour-winst weer in actie.

Gerelateerd: