Ga naar de inhoud

Patrick Lefevere: "Ik wist al van eergisteren dat Remco Evenepoel wereldkampioen zou worden"

Remco Evenepoel (22) is de volgende wereldkampioen in het rijtje van Patrick Lefevere. De ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl is uiteraard in de wolken met een nieuwe regenboogtrui in zijn team."Iedereen weet dat ik verliefd ben op die trui." Moet Evenepoel in 2023 nu naar de Tour? "Hij kan het zich niet permitteren om daar af te gaan als wereldkampioen."

Na twee jaar met Julian Alaphilippe als wereldkampioen heeft Patrick Lefevere nu Remco Evenepoel als drager van de regenboogtrui in zijn team. Is de ploegbaas van Quick Step-Alpha Vinyl al een beetje bekomen van het WK in Wollongong? "Ja, het begint door te dringen. Ik ben klaar om een glaasje te drinken."

 

Wanneer geloofde Lefevere dat het binnen was? "Vanaf eergisteren. Ik heb soms een raar gevoel voor bepaalde koersen. Zoals nu had ik nog nooit meegemaakt, ik liep al twee dagen "ambetant"."

 

"Ik had wel wat berichtjes gestuurd met de mannen daar en Remco heb ik ook eventjes gehoord. Hij zei dat hij er niet veraf zou zijn als zijn benen zouden zijn zoals in de tijdrit."

 

Tactisch faalden de Belgen nooit in Wollongong, dat zag ook Lefevere. "Als Remco teruggepakt zou worden, dan kon Wout van Aert voor de zege sprinten. Gelukkig voor onze ploeg is dat niet gebeurd. Een betere tactiek kon bijna niet en Remco heeft het afgemaakt. De winnaar heeft altijd gelijk."

 

"Iedereen weet dat ik verliefd ben op deze trui. We hebben in de ploeg al veel wereldkampioenen gehad, ik ben de tel ondertussen kwijt. Bovendien hebben we ook nog de Europese, Franse en Belgische kampioen in het team volgend jaar."

Iedereen weet dat ik verliefd ben op deze trui. We hebben in de ploeg al veel wereldkampioenen gehad, ik ben de tel ondertussen kwijt.

Patrick Lefevere (CEO Quick Step-Alpha Vinyl)

"De Tour? Hij kan het zich niet permitteren om af te gaan"

Waar gaan we de regenboogtrui volgend jaar aan het werk zien? Moet Evenepoel naar de Tour als hij over zo'n stel wonderbenen beschikt? "Blijven dromen", is het duidelijke antwoord van Lefevere.

 

"We gaan wachten tot de rook om onze hoofden is verdwenen om beslissingen te nemen. We gaan met een paar verstandige mensen aan tafel zitten en bekijken of we een stap moeten overslaan of niet."

 

"Want stel dat Evenepoel naar de Tour gaat en het valt niet mee, dan staat iedereen weer klaar met het geweer om hem neer te schieten. Als winnaar van de Ronde van Spanje en met die trui om zijn schouders, kan hij het zich eigenlijk niet permitteren om af te gaan."