Ga naar de inhoud

Martinez verrast op persconferentie: “Debast heeft weer stap vooruit gezet, hij was dé ontdekking”

Iedereen trok zijn eigen conclusies uit Nederland - België. Voor Roberto Martinez was de eindbalans van de partij positief. Zelfs Zeno Debast, die toch een zwakke indruk maakte, kreeg lof: “Hij was de ontdekking van deze interlandperiode.”

Zeno Debast was een item zondagavond. De jonge centrale verdediger liet zich net als tegen Wales aftroeven in een luchtduel. Daarnaast toonde het Anderlecht-talent zich onzeker in balbezit. En dus luidde het oordeel van onze analist Eddy Snelders: “Voor Zeno Debast komt een basisplaats in Qatar momenteel nog wat te vroeg.”

 

Bondscoach Roberto Martinez was achteraf wél lovend voor de youngster. “Ik vond dat hij tegen Nederland nog een stap voorwaarts heeft gezet”, verraste de Spanjaard. “Zeno speelde zoals we het willen.”

 

“We mogen hem niet afrekenen op een stilstaande fase. Hij verloor een duel tegen een van de beste koppers ter wereld, dat kan gebeuren. Voor mij was zijn volledige wedstrijd positief. Ik ben blij met zijn persoonlijkheid en hoe hij instructies oppikt. Echt, Zeno was de ontdekking van deze interlandperiode.”

We mogen Debast niet afrekenen op een stilstaande fase. Hij verloor een duel tegen een van de beste koppers ter wereld, dat kan gebeuren.

Roberto Martinez

"Score toont niet wat we gepresteerd hebben"

Ondanks de nederlaag toonde Martinez zich overigens niet bezorgd voor Qatar.

 

“We misten gewoon de kansen om de score te openen. We kwamen niet om te winnen, maar om drie keer te scoren. Een goal zou de match compleet veranderd hebben. Na die tegentreffer veranderde de match, maar de score toont niet wat we gepresteerd hebben.”

 

“Bovendien probeerden we veel dingen met nieuwe spelers. Dit was het basisdebuut van Onana en voor Debast pas zijn tweede interland. Elke speler op het veld heeft ons veel info gegeven voor de komende 7 weken.”