Ga naar de inhoud

Roger Federer zwaait af: "Ik ben gelukkig en niet droevig, het was een perfecte reis"

Met onder andere Borg, Nadal, Djokovic en Murray was Federer omringd door tennisgrootheden bij zijn afscheid.

Als Roger Federer huilt, huilt de tenniswereld mee. Het Zwitserse icoon sloeg vrijdag tijdens een emotionele afscheidsmatch zijn laatste bal aan de zijde van eeuwige rivaal en boezemvriend Rafael Nadal. "Het voelde als een feest, dit is precies waar ik op hoopte", reageerde Federer.

Het einde van een tijdperk. Op de Laver Cup speelde Roger Federer vrijdag zijn allerlaatste wedstrijd. Samen met Rafael Nadal verloor hij een spannende dubbelpartij tegen Frances Tiafoe en Jack Sock. 

 

Onder luid applaus bedankte Federer zijn teammaats en het publiek. Toen Jim Courier met een microfoon kwam aanlopen, voelde de Zwitser al nattigheid nog voor hij op zijn eerste vraag had geantwoord. "We slaan ons hier wel doorheen, op een of andere manier", lachte hij. 

 

"Het was een schitterende dag. Ik heb de jongens verteld dat ik blij ben, ik ben niet verdrietig. Het voelt geweldig om hier te zijn en om met Rafa te kunnen spelen met alle legendes (van Team Europe, red.) bij me. Ik vond het leuk om nog één keer mijn veters te strikken."

Het voelt geweldig om hier te zijn en om met Rafa te kunnen spelen met alle legendes bij me

Roger Federer

"Alles was de laatste keer. Uiteindelijk voelde ik de stress niet zo erg. Ik ben zo blij dat ik het gehaald heb en de wedstrijd was geweldig. Ik kan niet gelukkiger zijn."


"Het voelt voor mij als een feest. Ik wilde me zo voelen op het einde en dit is precies waar ik op hoopte, dus bedankt. Het is een perfecte reis geweest en ik zou het allemaal opnieuw doen."


De voormalige nummer 1 van de wereld moest zijn tranen bedwingen voordat hij zijn vrouw Mirka bedankte. Zij zag hem het voorbije jaar sukkelen met knieproblemen. 


"Mijn vrouw heeft me zo gesteund ... Ze had me lang, lang geleden kunnen overhalen om te stoppen, maar dat heeft ze niet gedaan. Ze liet me spelen. Ze is geweldig", zei Federer. "Zoveel mensen hebben me aangemoedigd en jullie hier vanavond betekenen alles voor me", besloot hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.