Ga naar de inhoud

Ook Rode Duivels supporteren mee: "De papa's hier zullen wel wakker zijn om WK-rit te volgen"

België zal vannacht collectief voor de buis hangen. Deze keer niet voor de Rode Duivels, wel voor de wielrenners op het WK in Wollongong. Toch zal ook het nachtlampje bij onze Belgische voetballers branden. "We kijken hier wel uit naar de wegwedstrijd en hopen dat er een Belg mag winnen."

Een goede nachtrust. Het is een van de dogma's in de voorbereiding van een voetballer. Toch zullen de Rode Duivels daar morgen een uitzondering in moeten maken. 

 

Met recht en reden. Hun wielercollega's komen morgenvroeg al in de vroege uurtjes over de streep van het WK in Wollongong. Dat schrikt enkele van de Duivels duidelijk niet af. 

 

"Iedereen die kinderen heeft bij ons, is het gewend om vroeg op te staan", vertelde Toby Alderweireld op de persconferentie vandaag. "Dan zal de televisie meteen aangezet worden. Als het kan pak ik de wegrit dus mee." 

 

"Het is eigenlijk jammer dat we het niet helemaal kunnen volgen. Zo zullen de mannen die geen kinderen hebben misschien wat te lang in hun bed blijven liggen morgen."

Wie er mag winnen? Het maakt niet uit, als het maar een Belg is, natuurlijk!

Toby Alderweireld

Het WK in Qatar is dus niet het enige WK dat leeft in het trainingskamp van de Rode Duivels. Ook het WK in Wollongong gaat er regelmatig over de lippen. "We kijken wel uit naar de wegwedstrijd en hebben er goede hoop in."


Een pronostiekje? "Gewoon een Belg. We hopen dat er een landgenoot wint, het maakt niet uit wie het is."