Ga naar de inhoud

Nicola Philippaerts kroont zich voor 2e keer tot Belgisch kampioen jumping

Nicola Philippaerts (archief) pakte zijn tweede Belgische titel.

Nicola Philippaerts heeft in Lanaken zijn tweede Belgische titel jumping veroverd. Met de 10-jarige merrie Luna van 't Ruytershof profiteerde hij van de fouten van zijn concurrenten.

De Zangersheide in Lanaken was het decor voor het BK jumping: de beste 16 ruiters van de kwalificatiewedstrijden mochten voor de Belgische titel strijden.

 

Jeroen Appelen, die voor de start van de eerste manche verrassend aan de leiding stond, liet op de eerste proef een steek vallen met Lunatique de Kwakenbeek.

 

Nicola Philippaerts profiteerde optimaal en greep de leiding in de tussenstand. Bij de start van de beslissende manche hoefde hij alvast geen tegenstand meer te verwachten van Jos Verlooy. Met 12 strafpunten mocht die een 4e titel op een rij vergeten.

 

De 21-jarige Thibeau Spits bleef foutloos in de tweede proef, maar Philippaerts kon zijn eerste plek vasthouden. Hij liet zich niet op een fout betrappen met de 10-jarige merrie Luna van 't Ruytershof en pakte vijf jaar na zijn eerste succes zijn tweede titel.

 

Thibeau Spits moest voor het tweede jaar op een rij vrede nemen met de tweede plek. De verrassende Oost-Vlaming Jordy Van Massenhove werd derde.