Ga naar de inhoud

Na 12 seizoenen Quick Step, verhuist Zdenek Stybar naar BikeExchange

Sinds 2011 komt Zdenek Stybar al uit voor Quick Step. Toch zal de 36-jarige renner zijn carrière niet afsluiten bij de ploeg van Patrick Lefevere. De Tsjech zat al even op de wip en springt nu definitief over naar BikeExchange. Stybar tekende er een contract voor één seizoen.

Zdenek Stybar blijft volgend jaar in het blauw rondfietsen. Toch is het niet het blauw van Quick Step-Alpha Vinyl, wel dat van Team BikeExchange. De 36-jarige Tsjech zette vandaag zijn krabbel onder een contract voor het seizoen 2023.

 

"Nu veel van de oudere en meer ervaren renners het team verlaten, kan Stybar onze groep bijstaan met een overvloed aan kennis", meldt de Australische ploeg op zijn website.

 

"Het is een belangrijke en cruciale rol om de jongere generatie te begeleiden. Stybar zal zo optreden als teamkapitein op de weg. De ploeg gelooft dat het met hem the perfect man for the job heeft gevonden."

De transfer is iets heel speciaals voor mij, zeker omdat het nog zo laat in mijn carrière is

Zdenek Stybar

Na 12 jaar Quick Step, was de honger naar een nieuw avontuur bij Stybar groot. 

 

"De transfer is iets heel speciaals voor mij, zeker omdat het nog zo laat in mijn carrière is. Ik had een geweldige tijd bij mijn vorig team, maar ik ben erg gedreven voor dit nieuwe seizoen bij BikeExchange." 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.